EĞİTİM
Giriş Tarihi : 26-10-2021 10:40   Güncelleme : 26-10-2021 16:30

Bingöl Üniversitesi'nde Sosyal ve Kültürel İlişkilerde İletişim Konferansı

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, konferansta yaptığı konuşmada, "Sözler dediğimiz konuşma dili, göstergeler dediğimiz de beden dilidir. Biz, sadece sözlerle konuşmayız, sözlerden daha güçlü bir şekilde beden dili ile de konuşuruz"

Bingöl Üniversitesi'nde Sosyal ve Kültürel İlişkilerde İletişim Konferansı

Bingöl Üniversitesi'nde, Sosyal ve Kültürel İlişkilerde İletişim Konferansı gerçekleştirildi.

Bingöl Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlenen ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Genel Sekreter Öğretim Görevlisi Mesud Öğmen, dekanlar, yüksekokul müdürleri, kurum amirleri, akademi ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Bingöl Üniversitesi Rekötürü Prof. Dr. Çapak, konferasın açılışında yaptığı konuşmada, Sakarya Üniversites ile yaptıkları iş birliğinin önemine işaret ederek, "Prof. Dr. Suat Cebeci hocamız Bingöl Üniversitesi’ne gelmişken sadece konferansı düzenlemekle kalmadık, Bingöl Üniversitesi ile Yalova Üniversitesi arasında ortak çalışmalar yapmak üzere iş birliği protokolü imzaladık. Bizleri kırmayıp üniversitemize geldikleri için kendilerine çok teşekkür ederim." diye konuştu. 

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cebeci, konferanta yaptığı konuşmada, iletişimle ilgili çok önemli bilglendirmelerde bulundu.

Doğduğumuz günden itibaren her ne şartlarda yaşarsak yaşayalım, bizi var eden hayatı anlamlı kılan şeyin paylaşımlarımız olduğunu anlatan Prof. Cebeci, "Ne kadar paylaşıyorsak o kadar güçlüyüz, ne kadar yalnızlaşıyorsak o kadar güçsüzüzdür. Hayatımız boyunca biz temel olarak iki şeyi paylaşırız. Birincisi anlamları paylaşırız, ikincisi ise duyguları paylaşırız. O duygular ve anlamlar üzerine hayat inşa ederiz. Neyi paylaşıyorsanız, paylaştığınız anlam sizde neyi ifade ediyorsa, siz o istikamette hayat tarzı oluşturursunuz." ifadelerini kullandı.

Prof. Cebeci, iletişimde iki temel öğenin sözler ve göstergeler olduğuna dikkat çekti.

"Sözler dediğimiz konuşma dili, göstergeler dediğimiz de beden dilidir. Biz, sadece sözlerle konuşmayız, sözlerden daha güçlü bir şekilde beden dili ile de konuşuruz." diyen Cebeci, şöyle devam etti:

"El, mimik, jestler, göz teması, hatta giyim-kuşamımız ile karşımızdakiyle konuşuruz. Göze hitap eden iletişimlerimiz, kulağa hitap eden iletişimimizden daima daha güçlüdür. Hani bir söz var ya ‘İnsan duyduğundan çok, gördüğüne itibar eder.’ İletişimde de bir kural vardır; gördükleriniz ile işittikleriniz çeliştiği an, kimse işittiklerine itibar etmez, gördüğüne daha çok itibar eder."

Program iki üniversite arasında yapılan iş birliği protokollerinin imzalanması ve plaket takdimi ile sona erdi.   

AdminAdmin