GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-04-2024 18:59   Güncelleme : 24-04-2024 19:20

Vali Usta zincir market yetkilileriyle bir araya geldi

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, kentte faaliyet gösteren yerel ve yaygın zincir market yetkilileriyle bir araya geldi. Valilikte gerçekleştirilen toplantıda, Son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin raflarda bulundurulması, raf etiketleri ile kasa fiyatı arasındaki fark, aynı ürünün aynı marketin farklı şubelerinde farklı fiyatlarla satılması ile fahiş fiyat uygulaması gibi konular ele alındı.

Vali Usta zincir market yetkilileriyle bir araya geldi

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, kentte faaliyet gösteren zincir market yetkilileriyle bir araya geldi

Vali Ahmet Hamdi Usta Başkanlığında, Bingöl Valiliğinde düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Muhammet Deniz Kılınç, Bingöl Belediye Başkan Yardımcıs Yaşar Demir, Tarım Orman İl Müdürü Burhan Bahadır, Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Ali Bayram, Bingöl Emniyet Müdürlüğü ve Bingöl TSO yetkilileri ile market temsilciler katıldı.

Bingöl'de hizmet veren ulusal ve yerel zincir market yetkilileriyle bir araya geldiğini anlatan Vali Usta, Bingöl halkının market alışverişlerinde en sık karşılaştıkları sorunları değerlendirklerini söyledi.

Vali Usta, şunları kaydetti:

"Son Kullanma Tarihi (SKT) geçmiş ürünlerin raflarda bulundurulması, raf etiketleri ile kasa fiyatı arasındaki fark, aynı ürünün aynı marketin farklı   şubelerinde farklı fiyatlarla satılması ile fahiş fiyat uygulaması gibi hususları kendileriyle paylaştım. Aslında bir tüketici ve İlin  Valisi olarak tüm  vatandaşlarımızın sağlıklı, kaliteli, ucuz  ve güvenli alışveriş yapma hakkını korumanın  görevlerimden biri olduğunu ve bu konuda kararlılıkla hareket edeceğimi ifade ettim. Bu sorunların çözümü için ciddi bir adım atmamız gerektiğinin altını çizerek, denetim mekanizmamızı güçlendirme ve daha da sıkılaştırma konusunda   işbirliği içinde çözüm odaklı adımlar atma konusunda mutabık kaldık. Sorunu herkes kabul ediyor. İnşallah bugünden itibaren herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek bu sorunu çözeceğiz. Ulusal ve Yerel Market Temsilcilerimize eksiksiz katılım ve çözüm odaklı destekleri için teşekkür ederim."

AdminAdmin