GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-04-2024 20:13

Geçen yıl yapılan Yamaç yolunda çökmeler tepkilere neden oldu

Bingöl merkeze bağlı Yamaç Grup Köy yolunun yedinci ve sekizinci kilometreleri arasında heyelan nedeniyle bozulan ve geçen yıl yaptırılan bölümde yeniden kaymalar yaşandı. Geçen yapılan ihale ile yaklaşık 400 milyona mal olduğu iddia edilen 400 metrelik yolun aradan bir yıl geçmeden bozulması, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Geçen yıl yapılan Yamaç yolunda çökmeler tepkilere neden oldu

Geçen yıl yaptırılan Yamaç yolunun bozulması tebkilere neden oldu.

Karayolları ağında olan Bingöl Merkez Yamaç yolu, Bingöl-Diyarbakır kara yolunun Kılçadır köyü yol ayrımından 7.300 ve 7.700 kiletreleri arasındaki 400 metrede heyelen meydan geldi.

Uzun süre kapalı kalan yolun tekrar yapılması için Karayolları Genel Müdürlüğü, Elazığ 8. Bölge Müdürlüğü tarafından "(Bingöl-Diyarbakır Devlet Yolu) Ayrım-Yamaç İl Yolu 7+300-7+700 Arası Heyelan Islahı Yapım İşi" adıyla 29 Aralık 2022 yılında  222 milyon keşif ebedeli ile ihaleye çıkarıldı.

Pazarlık usulüyle yapılan ve 5 firmanın katıldığı ihaleyi, 193 milyon lira ile Solmaz İnşaat kazandı.

Sözleşmenin imzalanmasının ardından heyelanlı bölgede yapılan ıslah çalışmalarının tamamlanmasının ardından söz konusu yol, 22 Aralık 2023 tarihinde ulaşıma açıldı.

Yolun ulaşıma açılmasının üzerinden 1 yıl geçmeden tekrar bozulmalar meydana geldi. Çatlayan ve bozulan yolda karayolları ekipleri tarafından yama yapıldı.

Yolun tekrar bozulduğunu gören vatandaşlar, çektikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaşarak tepkilerini dile getirdi.

"Soruşturma açılmasını istiyoruz"

Bingöllü Siyasetçi Mikail Kovalar'da bozulan yolun fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşarak, yolun yapımında ihmalleri olanlar hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Kovalar, şunları kaydetti:

"Bingöl-Yamaç Köy yolunda meydana gelen heyelan sonrası 400 metrelik bölümün ıslahı için yapılan ihaleyi 193.290.000,00 TL bedelle kazanan firma tarafından tamamlanan ve teslim edilen alanda geride bırakılan enkaz görüntüleri mevcut.

Bu kapsamda, ihale öncesi etüt çalışmasından ihale aşamasına, işin başlama ve bitiş sürecine kadar görev alan ve imzası bulunan tüm yetkililer hakkında kamu malına zarar soruşturması açılmasını talep ediyoruz.

Kamuoyunun bu konudaki hassasiyetini göz önünde bulundurarak, acil ve adil bir soruşturma başlatılmasını ve sorumluların hesap vermesini rica ediyoruz."

AdminAdmin