GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-04-2024 18:28   Güncelleme : 25-04-2024 11:13

Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Bölge Finali

  Milli Eğitim Bakanlığı Din İşleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen “Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması 3. Bölge Finali” Bingöl’de gerçekleştirildi. Bingöl Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde yapılan yarışmada, liseler kategorisinde Erzincan'dan Ahmet Taha Doğan birinci olurken, Ortaokullarda ise Gümüşhane'den Hüseyin Talha Millet birinci oldu.

Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Bölge Finali

Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları öğrencilerinin katıldığı "Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma Yarışması" bölge finali Bingöl'de yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonundaki Bingöl Selahattin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen yarışmaya, Vali Ahmet Hamdi Usta’nın yanı sıra Bingöl Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yarışmacı öğrencilerin aileleri ve okul öğrencileri katıldı.

Vali Usta, yarışma öncesi yaptığı konuşmada,  yarışmanın birlik ve dirliğe vesile olması temennisinde bulunarak, yarışmacılara başarılar diledi.

Vali Usta, şöyle konuştu:

"Sevgili Peygamberimizin talimatlarıyla ilk ezanı şerifi okuyarak İslam âlemine hediye eden Bilal-i Habeşi’nin değerli meslektaşları. Bizleri günde 5 defa kurtuluşa çağıran ve camilerimizde manevi havayı solumaya davet eden değerli din gönüllüleri. Sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Değerli jüri üyelerini, değerli başkanlarımı ve siz kıymetli hazirunu saygıyla selamlıyorum.

Ezanı güzel okuma yarışmasının 3. Bölge finalinin şehrimizde düzenlenmesi talimatını veren Milli Eğitim Bakanlığı Din İşleri Genel Müdürlüğüne şükranlarımı arz ediyorum. Bu yarışmanın ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu gibi yarışmaların gençlerimiz tarafından takip edilmesini manevi değerlerimiz ve kültürel zenginliğimiz açısından önemli etkinlikler olarak değerlendiriyorum. Minarelerimizden Bilallerin sesinin eksilmemesi dileklerimle programın hayırlara vesile olmasını diliyor, yarışmacı kardeşlerime başarılar diliyorum."

 Daha sonra yarışmaya geçildi. On iki ilden 22 yarışmacının katıldığı ezanı güzel okuma yarışması sonucu liseler kategorisinde Erzincan'dan Ahmet Taha Doğan birinci, Rize'den Ömer Nasuhi Çelik ikinci, Gümüşhane'den Batuhan Nas üçüncü oldu. Ortaokullarda ise  Gümüşhane'den Hüseyin Talha Millet birinci, Ağrı'dan Ayetullah Erkan ikinci, Erzurum'dan Mahmut Bayram Ali Uçan üçüncü oldu.

Yarışma öğrencilere ve katılımcı okulların yönetici ve öğretmenlerine katılım belgelerinin takdimi ile sona erdi.

AdminAdmin