EĞİTİM
Giriş Tarihi : 26-12-2023 14:07

Bingöl Üniversitesi en fazla yeşil alana sahip 3. üniversite

Bingöl Üniversitesi, Türkiye'de en fazla yeşil alana sahip beşinci üniversite oldu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayınlanan 2023 yılına ait Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporuna göre Bingöl Üniversitesi, uluslararası etkinlik sayısı bakımından gelişimini sürdüren ve yeşil alanı en fazla olan ilk beş üniversite arasında yer aldı.

Bingöl Üniversitesi en fazla yeşil alana sahip 3. üniversite

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Türkiye’deki devlet ve vakıf üniversitelerin 2023 yılına ait gelişimlerini gösteren Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu yayınlandı.

Üniversiteleri birçok yönden ele alan raporda, Bingöl Üniversitesi genel değerlendirmelerin dışında iki farklı alanda ön plana çıktı.

Rapora göre, üniversitelerin sahip olduğu yeşil alan bakımından Çağ Üniversitesi birinci, Pamukkale Üniversitesi ikinci, Bingöl Üniversitesi üçüncü sırada, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi dördüncü ve Marmara Üniversitesi ise beşinci sırada yer aldı. Buna göre Bingöl Üniversitesi, tüm üniversiteler arasında yeşil alanın en fazla olduğu ilk beş üniversite arasında yer almış oldu.

Üniversitelerin düzenledikleri uluslararası etkinlik durumuna göre ise; üniversitelerin kendilerine ait geçmiş verileri dikkate alınarak hesaplama yapıldığında Bingöl Üniversitesi, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi ve Düzce Üniversitesi genel ortalama üzerinde kalarak gelişimini sürdürdü

AdminAdmin