GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-04-2024 17:26   Güncelleme : 24-04-2024 17:52

Bingöl'de 10 bin fidan toprakla buluşturulacak

Bingöl'de Orman Haftası etkinlikleri kapsamın 10 bin fidan toprakla buluşturulacak. Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen fidan dağıtım törenine Vali Ahmet Hamdi Usta, Elazığ Orman Bölge Müdürü Mehmet Salih Çetiner ve Bingöl Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü'nün katıldı. Orman Haftasında Bingöl'de 10 bin fidan ücretsiz dağıtılacak.

Bingöl'de 10 bin fidan toprakla buluşturulacak

Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Orman haftası nedeniyle il merkezi ve ilçelerde toplam 10 bin fidan dağıtılacak.

Merkezde fidan dağıtımı için Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Vali Ahmet Hamdi Usta, Elazığ Orman Bölge Müdürü Mehmet Salih Çetiner ve Bingöl Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü'nün katıldığı törenin ardından vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtıldı.

Vali Ahmet Hamdi Usta, ağaç ve orman sevgisini aşılamak ve geleceğe nefes olmak amacıyla üzenlenen törende yaptığı orman varlığını artırmak amacıyla kent genelinde 10 bin fidanı toprakla buluşturulacağını söyledi.

Vali Usta, "Orman Haftası münasebetiyle dağıtılan fidanları toprakla buluşturularak Orman varlığımızı arttırmayı hedefliyoruz. İnşallah yarından itibaren ilçelerimizde 10 bin adet fidan dağıtımı yapacağız. Bingöl ili olarak önemli bir Orman varlığına sahibiz. Orman zenginliğimizi daha da artırmamız lazım. Lütfen diktiğiniz fidanların bakımını yapmayı unutmayın ve onlar büyüdükçe kendi çocuğumuz gibi ilgilenin." diye konuştu.

AdminAdmin