GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-06-2023 12:43   Güncelleme : 13-06-2023 13:56

Kadınlara finansal okuryazarlık eğitimi

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kadınlara yönelik "Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi" semineri düzenlendi. Bingöl Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde, uzmanlar, kadınlara finansal okuryazalık konusunda önemli bilgiler sunuldu.

Kadınlara finansal okuryazarlık eğitimi

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından "Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi" konulu seminer düzenlendi.

Bingöl Belediyesi Konferans Salonunda, Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen seminere, İŞKUR, KOSGEB, SGK, TİSVA, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü temsilcileri ile çok sayıda kadın davetli katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda; 2018-2023 yıllarını kapsayan “Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı” kapsamında düzenlenenseminerde konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Orhan Varan, Bakanlık tarafından pilot bölge seçilen Nevşehir, Yalova ve Bingöl illerinde Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi seminerlerinin verilmesinin hedeflendiğini hatırlattı.

Bu kapsamda İl Müdürlüğü olarak kadınların ekonomik kalkınmaya katılımları konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılmalarını, sosyoekonomik konumlarını güçlendirmelerini ve aile bütçesini iyi organize edebilmelerini sağlamak amacıyla panel düzenlediklerini belirten Varan, "Hedefimiz kadınların para yönetimi, gelir, harcama, birikim, borç, tasarruf, yatırım araçları, bireysel emeklilik sistemi gibi konularda farkındalıklarının artırılmasını sağlamak, çalışma ve sosyal güvenlik hakları ile ekonomik açıdan güçlenmelerine yönelik destek ve teşviklere ilişkin bilgi sunmaktır. 

Bizler inanıyoruz ki kadınların güçlü olduğu toplumlar daha sağlıklı bir gelişim göstermektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak “Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum” hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kadınlarımızın insan onuruna yakışan bir hayat sürmeleri; ayrıca eğitim, bilim, siyaset, ekonomi ve çalışma hayatı başta olmak üzere her alanda hak ettikleri yerleri almaları ve bu alanlara değer katmaları için kapsamlı çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz. 
Panele katkı sunan değerli kurumlarımız tarafından aktarılacak bilgilerin sizlere fayda sağlamasını temenni ediyorum. Desteklerinden ötürü kurumlarımıza, katılımlarınız için de sizlere çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Aile ve Tüketici Bilimcisi Zehra Çakabay da "Finansal Okuryazarlık" konusunda bir sunum yaptı. Sunumunda bilinçli alışveriş konusunda önemli bilgiler veren Çakabay, alışveriş öncesi, alışveriş sırasında ve sonrasında yapılması gerekenleri aktardı.

Seminerde, SGK İl Müdürlüğü temsilcisi Sosyal Güvenlik Denetmeni Haşim Kömürcü, İŞKUR İl Müdürlüğü temsilcisi İş ve Meslek Danışmanı Çiğdem Erman, KOSGEB Müdürü Naci Özdemir, TOBB Bingöl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Feyza Başak Koç, Türkiye Israfı Önleme Vakfı Şube Başkanı Bahar Bukebudraç, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü temsilcisi Ziraat Mühendisi Esra Vural Türkmen'de birer sunum yaptılar.

AdminAdmin