Bingöl Üniversitesi Rekreasyon bölümünde görevli Dr. Öğretim Üyesi Alican Bayram, Portekiz’in Guarda kentinde düzenlenen Erasmus programı personel haftasına katıldı. Yapacağı sunum öncesi farklı ülkelerden gelen katılımcılara Bingöl’ü ve Bingöl Üniversitesini tanıtan Bayram, sosyal medya hesaplarında sunuma ait paylaşımlar da yaptı.
Bingöl’ün kaplıcalarından, kayak imkanından ve doğal yaşam ortamından söz eden Bayram, en büyük ilginin Yüzen Adalar ve Ab-ı Hayat suyuna olduğunu belirtti. Ölümsüzlük suyu efsanesine konuşmasında yer veren Bayram, “Bu bir efsane nerede olduğunu biz de bilmiyoruz, hala arıyoruz. Bingöl’e gelirseniz beraber arayabiliriz. Dediğim gibi efsaneden bahsediyoruz ama olsa bile ben içmem. Ölümden daha güzel bir şey mi var.” dedi.
Bayram, Erasmus toplantısı katılımcılarına yaptığı sunumda, “Efsaneye göre, Kral İskender bir savaş sonrası Bingöl yakınlarında mola verirken komutanlarından biri kuş avlıyor. Kafasını kopardığı kuşu suya yıkamak için soktuğu esnada kuşun canlanıp kafasız bir şekilde uçtuğunu görüyor. Kral İskender’e koşan komutan ölümsüzlük suyunu bulduğunu müjdeliyor. İskender ile olay yerine geldiği zaman o bir gölün bin adet göle bölündüğünü görüyor ve bölgemize ‘Bingöl’ adı veriliyor. O günden beri ölümsüzlük suyunun kaynağının Bingöl’de olduğu ve hala bulunamadığı efsaneleşiyor. Çocukluğumuzda okullarda bu anı anlatılırdı bize. Ben hala ölümsüzlük suyunu bulamadım. İçinizde ülkemizi ve şehrimizi merak eden varsa doğal güzellikleri, yüzen adaları, kayak merkezi ve bal lezzeti ile buluşmak için davet edebiliriz. Tabi ki gelince ölümsüzlük suyunu aramaya da çıkabiliriz.” diye konuştu.
Bingöllü akademisyen Bayram, Portekiz’de Bingöl'ü anlattı
Bingöl Üniversitesi Rekreasyon bölümünde görevli Dr. Öğretim Üyesi Alican Bayram, Portekiz’in Guarda kentinde düzenlenen Erasmus programı Personel Haftasında, Bingöl’ün doğal kaynaklarını, güzellikleri ve Ab-ı Hayat suyunu anlattı.
YORUMLAR