Şehit Polis Memuru dualarla son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul'da geçirdiği motosiklet kazasında şehit olan Polis Memuru Furkan Bor, memleketi Bingöl'de toprağa verildi. Şehit için Selahaddin Eyyübi Camisinde düzenlenen törene Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, diğer yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

GÜNCEL - 23-03-2024 22:09

Şehit Polis Memuru dualarla son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul'da geçirdiği motosiklet kazasında şehit olan polis memuru Furkan Bor, dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Kazada şehit olan 27  yaşındehit olan polis memuru Furkan Bor için merkez Selahaddin Eyyübi Camisi'nde tören düzenlendi.

Bingöl Havalimanından alınan şehidin naaşı, Selahaddin Eyyubi Camisi'ne getirildi. Burada şehidin öz geçmişi okundu, dualar edildi. 

Törene, Vali Ahmet Hamdi Usta, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek, Zeki Korkutata, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Adem Çakıcı, Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanı Asım Bulat, İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt, diğer yetkililer, şehidin ailesi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Ahmet Hamdi Usta, törende yaptığı konuşmada, 3 gün arayla aynı köyden ikinci şehidi uğurlamanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Bingöl'de şimdiye 384 şehit verildiğini hatırlatan Vali Usa, şöyle konuştu:

"3 gün arayla aynı köyden ikinci şehidimizi uğurlayacağız. Gecenin bu saatinde bizleri yalnız bırakmadığınız için, Bingöl’e yakışır bir şekilde şehidimizi son yolculuğuna uğurluyoruz. Bingöl hakikaten bu ülkedeki birliğin, beraberliğin simgesi olmuş bir ilimiz. Bugün değişik statüdeki 384’üncü şehidimizi defnedeceğiz. Allah sizlerden razı olsun. Bingöl bu ülkenin birliği, bütünlüğü için yakışanı yapıyor bugüne kadar. Bundan sonra da yapmaya devam edecek."

Yapılan duanın ardından İl Müftüsü Mustafa Topal’ın kıldırdığı cenaze namazını müteakip Şehit Polis Memuru Bor'un cenazesi, merkeze bağlı Küçüktekören köyü Aşağı Zeynep mezrasında toprağa verildi.

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 3 gün önce şehit olan Bingöllü Tabip Teğmen Hulusi Elçi de aynı köyde defnedilmişti. 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bingöl'de İşgücü Piyasa Araştırması yapılıyor

Bingöl'de İşgücü Piyasa Araştırması yapılıyor

25-04-2024 - GÜNCEL

Bingöl'de 20 yıl 6 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

Bingöl'de 20 yıl 6 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

25-04-2024 - GÜNCEL