Vali Usta'dan 23 Nisan Çocuk Bayramı mesajı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin 104. kuruluşu yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, çocukların bayramını kutladı. Vali Usta, "Çocuklarımızın ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum" dedi.

GÜNCEL - 22-04-2024 19:34

Vali Usta'dan 23 Nisan Çocuk Bayramı mesajı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin 104. kuruluşu yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Usta'nın mesajı şöyle:

"Milli Mücadele’nin kazanılmasında ve Cumhuriyetimizin inşasında öncülük yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin kuruluşunun 104. yıldönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hep birlikte gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

23 Nisan 1920 günü Milletin kayıtsız şartsız egemenliği resmen hayata geçirilmiş ve bu önemli gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklarımıza armağan edilmiştir.

Milli Mücadele’yi büyük yokluklar ve zorluklar içinde fiilen yürüterek zafere ulaştıran ve Cumhuriyeti kuran Gazi Meclis’imiz dün olduğu gibi bugün de istiklal ve istikbalimizin en büyük güvencesi, milli egemenliğin vazgeçilmez sembolüdür.

Aziz milletimizin küllerinden yeniden doğduğu bu zor dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşuyla şekillenen bağımsızlık azmimiz ve kararlılığımız, birlik ve beraberliğimize olan inancımız, temsil ettiği bütün değerleri ile çocuklarımızın sahipliğinde çok kıymetli bir miras olarak nesilden nesile aktarılmaktadır.

Çocuklarımızın kaliteli bir eğitimle arzu ettikleri mesleklere sahip olmaları, bilgi ve teknoloji öncülüğünde manevi değerlerimizi sahiplenen ve milli ideallerimizi yücelten bir anlayışla yetişmeleri en büyük arzumuzdur. İnanıyorum ki, bugünün çocukları, ‘Türkiye Yüzyılı’ hedeflerinin kazandırdığı ruhla ileride çok daha müreffeh bir Türkiye'yi inşa edecek, insanlık olarak büyük ihtiyaç duyduğumuz dünya barışına önemli katkılar sağlayacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta TBMM’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Gazi Meclisimizin ilk üyelerini ve Kurtuluş Savaşımızın aziz kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum."

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Oyunlarla okul bahçesini süslediler

Oyunlarla okul bahçesini süslediler

01-05-2024 - GÜNCEL

Bingöl Valisi Usta'dan 1 Mayıs Depremi yıldönümü mesajı

Bingöl Valisi Usta'dan 1 Mayıs Depremi yıldönümü mesajı

30-04-2024 - GÜNCEL