Bingöl'de İşgücü Piyasa Araştırması yapılıyor

Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. Çalışma ile işverenlere ve iş arayanlara daha iyi hizmet sunulması amaçlanıyor.

GÜNCEL - 25-04-2024 11:33

Bingöl'de İşgücü Piyasa Araştırması yapılıyor

Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.

İşgücü Piyasası Araştırması için İş ve Meslek Danışmanları tarafından Bingöl’de 183 işletmeyle yüz yüze görüşerek araştırma raporunun temel verilerini toplamaya başladıklarını aktaran baycuman, kentin işgücü piyasasını izleme, değerlendirme sistemini oluşturarak, istihdam ve eğitim ihtiyacını belirlemek amacıyla işgücü piyasası araştırmaları yaptıklarını ifade etti.

İl Müdürü Baycuman, şunları kaydetti:

"Araştırma istatistiki amaçlarla olup, derlenen bilgiler kurumumuz tarafından işgücü piyasası taleplerini belirlenmesinde kullanılacaktır. Böylece, işverenlere ve iş arayanlara daha iyi hizmet sunmamızda araştırma sonuçları bize yol gösterecektir."

Baycuman ayrıca, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırmasına verdikleri bilgilerle katkı sağlayan işletmelere teşekkür ederken, 2024 yılında kentte istihdamın artması ve korunması temennisinde bulundu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Oyunlarla okul bahçesini süslediler

Oyunlarla okul bahçesini süslediler

01-05-2024 - GÜNCEL

Bingöl Valisi Usta'dan 1 Mayıs Depremi yıldönümü mesajı

Bingöl Valisi Usta'dan 1 Mayıs Depremi yıldönümü mesajı

30-04-2024 - GÜNCEL