Bingöl'de 23 Nisan Bayramı coşkuyla kutlandı

Bingöl'de, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı. 23 Nisan dolayısıyla Bingöl Valiliği koltuğuna Merkez İmam Hatip Ortaokulu 6. Sınıf Öğrencisi Muhammed Berke Saray, Bingöl Belediye Başkanlığı koltuğuna ise Turgut Özal Orta Okulu öğrencisi Azra Nur Koç oturdu. 23 Nisan coşkusu Karşıyaka Spor Salonunda devam etti.

GÜNCEL - 23-04-2024 17:42

Bingöl'de 23 Nisan Bayramı coşkuyla kutlandı

Bingöl'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, ilk olarak bayram geleneği olan makam koltuğu devri ile başladı.

İlk olarak Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, koltuğunu bir süreliğine 23 Nisan Valisi olan Merkez İmam Hatip Ortaokulu 6. Sınıf Öğrencisi Muhammed Berke Saray'a devretti.

Temsili Vali Muhammed Berke Saray, Belediye Başkanını arayarak, Bingöl'ün deprem gerçeğine dikkat çekip, yüksek katlı binaların yapımına izin verilemesi talimatı verdi.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Valilik makamını temsilen görevini 6. Sınıf Öğrencisi Muhammed Berke Saray'a tesmlim ettiğini belirterek, " Teslim töreni sonrasında ilk toplantısını yine temsilen bu görevleri üstlenen Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı, İl Emniyet ve  İl Milli Eğitim Müdürleriyle yaptı. Kurum müdürlerinden bilgi alarak talimatlarını iletti. Maşallah Muhammed uzun yıllar bu makamda görev yapmış gibiydi. Valiliğe hemen ısındı. (İzin  veya görev gereği Bingöl dışına çıkınca  vekâleti Muhammed’e bırakmayı düşünebilirim.) Özellikle ilimizin deprem gerçeğine vurgu yaparak Belediye Başkanına yüksek binalara müsaade edilmemesi üzerine duyduğu hassasiyetlerini iletmesi  çok anlamlıydı. Çocuklarımızın bu duyarlılığı, Türkiye'nin geleceğine olan inancımı bir kez daha arttırdı. Bu vesileyle bu çocukları yetiştiren öğretmenlerini ve ailelerini bir kez daha kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ise makamını temsili olarak Turgut Özal Orta Okulu öğrencisi Azra Nur Koç'a devretti.

Temsili Belediye Başkanı Koç, okul bahçelerinin güzelleştirilmesi, park ve yeliş alanların artırılmasını istedi.

Belediye Başkanı Arıkan da devri teslim törenine ilişkin  "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının en güzel geleneği olan makam koltuğu devrini gerçekleştirdik. Bingöl Belediye Başkanı Azra Nur Koç’a kolaylıklar diliyorum. 

Bu arada ilk icraatı; Okul bahçelerinin güzelleştirilmesi, park ve yeşil alanların arttırılması ve sosyal etkinlikler düzenlenmesi talimatları oldu." bilgisini paylaştı.

23 Nisan Coşkusu salonda devam etti

Ulusal Egemenelik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Karşıyaka Spor Salonunda devam etti.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan kutlamalarda, öğrenciler tarafından şiirler okundu, çeşitli yarışmalar yapıldı. Ardından 23 Nisan konulu şiir, resim ve kompozisyon ile tiyatro yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Vali Usta ve eşi Şerife Şengül Usta, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgehan Yeşilyurt, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Oyunlarla okul bahçesini süslediler

Oyunlarla okul bahçesini süslediler

01-05-2024 - GÜNCEL

Bingöl Valisi Usta'dan 1 Mayıs Depremi yıldönümü mesajı

Bingöl Valisi Usta'dan 1 Mayıs Depremi yıldönümü mesajı

30-04-2024 - GÜNCEL