Bingöl Valisi Usta'dan Turizm Haftası mesajı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, her yıl 15 - 22 Nisan tarihlerinde kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleri ile Türkiye'nin dünyanın sayılı turizm cennetleri arasında yer aldığını belirtti.

GÜNCEL - 15-04-2024 11:57

Bingöl Valisi Usta'dan Turizm Haftası mesajı

Bingöl ValisiAhmet Hamdi Usta, Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Usta, mesajında, Türkiye'de her yıl 15 - 22 Nisan tarihleri arasında toplumda farkındalık yaratmak, turizmin önemine dikkat çekmek ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla ‘Turizm Haftası’ kutlandığını hatırlattı.

Bu doğrultuda turizm bilincini geliştirmek, doğal, tarihî ve kültürel varlıklarımızı dünyaya tanıtmak ve iç turizmi canlandırmak amacıyla düzenlenen Turizm Haftası’nın bu yıl 48'nin kutlandığını bildiren Vali Usta, mesajında, şunları kaydetti:

"Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleri ile ülkemiz dünyanın sayılı turizm cennetleri arasında yer almaktadır. İki kıtanın buluşma noktasında yer alması, boğazları, üç tarafını kuşatan denizleri; tarihî, coğrafi ve kültürel zenginlikleri ile dört mevsimi yaşatan iklimi nedeniyle ülkemiz bir cennet gibidir. 
 
Aynı şekilde ilimiz de tarihi ve doğal güzellikleri ile bölgemizin cazibe merkezlerinden biri olarak ilgi görüyor. Coğrafi konumu, doğal güzellikleri, özgün mutfağı, tarihî ve kültürel zenginlikleriyle Bingöl’ümüz, ülkemizde turizm sektörünün en önemli duraklarından biridir. Bingöl; turizmin çeşitli türlerine imkan sağlayan iklimi, doğal ve tarihi zenginliğe sahip eserleri ile turizmde hak ettiği konuma ulaşma adına kamu, yerel yönetim, özel sektör ve sivil toplum işbirliği ile yoğun çalışmalara sahne olmaya devam ediyor.
 
Hızla gelişen ve değişen turizm sektöründen, ilimizin de yeterli payı alabilmesi ve turizm alanında hak ettiği noktaya gelebilmesi için Bingöl Valiliği olarak; tarih ve kültür turizminin yanı sıra turizm çeşitliliğini çoğaltarak inanç, gastronomi, doğa, iş, kongre ve fuar turizmi gibi alternatif turizm çeşitleriyle Bingöl’ü ön plana çıkarmak önceliklerimiz arasındadır.
 
Bu vesileyle yurt içinde ve yurt dışında ilimizin tanıtımına katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, sektör çalışanlarının ‘Turizm Haftası’nı kutluyorum.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bingöl Atletizm İl Karması Siirt'te şampiyon oldu

Bingöl Atletizm İl Karması Siirt'te şampiyon oldu

28-04-2024 - GÜNCEL

Boğulma tehlikesi geçiren çocuk son anda kurtarıldı

Boğulma tehlikesi geçiren çocuk son anda kurtarıldı

28-04-2024 - GÜNCEL