Bingöl'ün şehidi dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan sızma ve saldırı girişiminde şehit olan Tabip Teğmen Hulusi Elçi'nin (27) cenazesi, Bingöl' Selahaddin-i Eyyubi Camisinde kılınan cenaze namazının ardından dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Umre'den dönen Şehidin annesi Hatice, kardeşi Yusuf, babaannesi Hayriye Elçi ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Cenazede gözyaşları sel oldu.

GÜNCEL - 20-03-2024 21:33

Bingöl'ün şehidi dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan sızma ve saldırı girişiminde şehit olan Tabip Teğmen Hulusi Elçi için tören tüzenlendi.

Bingöl Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi, Selahaddin-i Eyyubi Camii'ne getirildi.

Şehidin cenazesi caminin avlusundaki katafalka konuldu. Burada, Umreden dönen şehidin annesi Hatice, kardeşi Yusuf ve babaannesi Hayriye Elçi ile yakınları tabuta sarılarak ağladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dede Çerkez Elçi ve şehidin yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

Törende konuşan Yılmaz, Bingöl halkının terörle mücadelede çok sayıda şehit verdiğini hatırlatarak, şehidin yakınlarına, Bingöl halkına, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, silah arkadaşlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Bu menfur saldırıyı yapan terör örgütünü ve arkasındaki yapıları da en güçlü şekilde lanetlediğini ifade eden Yılmaz, "Ne yaparlarsa yapsınlar birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozamayacaklar. Bu ülkeyi, bu milleti güçten düşüremeyecekler. Terörün ne yapmak istediğini çok iyi anlayıp, tam tersine hareket etmemiz lazım. Onlar bölünmeyi istedikçe bizim daha çok bütünleşmemiz, fitne fesatla kardeşliğimizi bozmaya çalıştıkça bizim kardeşliğimizi, birliğimizi daha da yüceltmemiz lazım. Böyle yaptık, böyle yapmaya da devam edeceğiz. Nerede olursa olsun terörle mücadelemizin en güçlü ve kararlı şekilde sürdüğünü, sürmeye devam edeceğini tekrar ifade etmek istiyorum. Uzaktan, yakından buraya gelen, cenazeye katılan şehit yakınımızın acısını paylaşan herkesten de Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal'ın kıldırdığı namazın ardından şehit Hulusi Elçi'nin cenazesi Bingöl Belediyesi Şehir Mezarlığı'nda gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Törene, Vali Ahmet Hamdi Usta, Bingöl milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, Elazığ 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt, diğer yetkililer ilse vatandaşlar katıldı.

Vali Ahmet Hamdi Usta, Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, Elazığ 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay ve protokol üyeleri, Şehit Tabip Teğmen Hulusi Elçi'nin Selahattin-i Eyyübi Camii’nde kurulan taziyesine katıldı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bingöl'de İşgücü Piyasa Araştırması yapılıyor

Bingöl'de İşgücü Piyasa Araştırması yapılıyor

25-04-2024 - GÜNCEL

Bingöl'de 20 yıl 6 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

Bingöl'de 20 yıl 6 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

25-04-2024 - GÜNCEL