Bingöl'de husumetli iki aile törenle barıştı

Bingöl'de iki aile arasında bir süre önce başlayan husumet barış töreniyle son buldu. Barışı tercih eden Atabakar ve Kaymaz ailesi bireyleri, tek tek Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek tokalaştı ve barış sağlandı. 

GÜNCEL - 23-03-2024 15:25

Bingöl'de husumetli iki aile törenle barıştı

Bingöl'de araların husumet bulunan iki aile düzenlenen törenle barıştı.

Kanaat önderi Şeyh Atik Korkutata, Beritan aşiretine mensup Atabakar ve Mıri aşiretine mensup Kaymaz ailesi büyükleriyle görüşerek aradaki kin ve husumetin son bulmasını istedi. Yapılan görüşmeler sonunda sulhu tercih eden ailelerin barışması için Hz. Ebubekir (Şalvar) Camisi Tazie Evinde tören düzenlendi.

Törene Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, kanaat önderleri ile Atabakar ve Kaymaz aile bireyleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kur'anı Kerim okunmasıyla başlayan törende konuşan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Valisi olarak ilk defa böyle güzel bir etkinliğe icabet etmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Vali Usta, "Hayırlı birgünde hayırlı bir işe vesile olağız inşallah. Allah sebep olanlardan razı olsun. Maalesef doğu kültüründe tasvip edilmeyen bir olay ama bir o kadar da güzel aile büyükleri buraya icabet ettiler, rıza gösterdiler. Kur'anın hakemliğinde, sizlerinde şahitliğinde bu güzel beraberliği sağlayacağız inşallah. Tabi bu hususlar çok önemli. Yani sadece iki kişinin husumeti değil, yıllarca ailler arasında devam edecek, ailelere, çocuklara, torunlara kadar bu husumetin devam etmesi hoş birşey değil. 285 bin nufüslu Bingöl'de karşıdan geldiğinde insana selam vermek, onunla hasbihal etmek, derdiyle dertlenmek, sevincine mutlu olmak çok önemli olaylar. Bunun için aile büyüklerine şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bundan sonra bu tip olayları Bingöl'den bertaraf etmek için el birliği ile çalışacağız." diye konuştu.

Milletvekili Feyzi Berdibek de iki ailenin barışmasına vesile olanlara teşekkür ederek, "Mübarek Ramazan ayının şanına yakışır bir şekilde bir araya geldik. Birlikte rahmet var, kardeşlik var. Allah razı olsun hepinizden. Günümüz hayırlara vesile olsun. Sulh her zaman güzeldir. Birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir ortamda kardeşlik duyguları daha çok pekişir. Bu işe vesile olan herkesten Allah Razı olsun. Allah birlik ve beraberliğimiz daim eylesin." dedi.Milletvekili Zeki Korkutata ise güzel bir Ramazan gününde böylesi hayırlı bir vesile için bir araya gelmenin büyük bir bahtiyarlık olduğunu belirterek, "İnşallah Kur'anı Kerimin hakemliği ve hazirunun şahitliği ile bu kin ve adavet burada biter. Bundan sonra kardeş kardeş birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam ederiz. Allah hayırlara vesile kılsın." dedi.İki ailenin barışmasına vesile olan kanaat önderi Atik Korkuata, hayırlı bir mesele, bir uhuvet ve kardeşlik için bir araya geldiklerini ve iki tarafın
vekaletiyle konuştuğunu söyledi. 
Korkuata, şunları kaydetti: "Dinimiz gereği iki kardeşimizin arasında bir soğukluk varsa bunu gidermek hepimizin üzerine vecibedir. Onu dev etmek için kini, buğzu adaveti geride bırakmak, uhuveti, kardeşliği şad etmek için koşacağız, dua edeceğiz. İrademizi hayra kullanacağız.  İnşallah Kur'anın hakemliğinde burada bu iki  taraftaki kardeşlerimizi uhuvet içinde bu mselelerini halledip hem hukuksal hem bireysel tarafta Beritan aişretine mensup Baba Atabakar ile Mıri aişetine mensup Arafat Kaymaz'ın hüsnü niyetlerine teşekkür ederim. Aşiretin bir sütten ve bir nesepten gelen insanlara biz aşiret diyoruz. Burada zorbalık yoktur olamazda.  Bu kardeşliği pekiştirmek için onalarda kin ve buğzdan vazgeçip aklı selimi hakim kılmak için buraya geldiler. Taraflar birbirilerine razı oldular. Allah onlardan razı olsun." 
Yapılan konuşmaların ardından dua edildi, aile bireylei tek tek Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek tokalaştı ve barış sağlandı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bingöl'de İşgücü Piyasa Araştırması yapılıyor

Bingöl'de İşgücü Piyasa Araştırması yapılıyor

25-04-2024 - GÜNCEL

Bingöl'de 20 yıl 6 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

Bingöl'de 20 yıl 6 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

25-04-2024 - GÜNCEL