VOLEYBOL
Giriş Tarihi : 15-08-2021 17:54   Güncelleme : 15-08-2021 18:17

Solhanspor sezonun ilk antrenmanını 'yuva'da yaptı

Bingöl'ün voleybol temsilcisi Bingöl Solhanspor takımı, bir yıl aradan sonra ilçede antrenman yaptı

Solhanspor sezonun ilk antrenmanını 'yuva'da yaptı

AXA Sigorta Efeler Liginde mücadele eden Bingöl Solhanspor, 2019-2020 sezonunda Voleybol Erkekler 1'inci liginden Efeler Ligi'ne yükseldi. İlçedeki salonun yükseklik ve tribün kapasitesi Voleybol Federasyonunun kriterlerine uymadığı gerekçesiyle maçlarını Bingöl merkez Karşıyaka Spor Salonu'nda yapmak zorunda kalan Bingöl Solhanspor, bir yıl aradan sonra ilçede antrenman yaptı.

Solhan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü salonunda yapılan antrenmanı, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Bingöl Solhanspor Kulübü Başkanı Ziya Sözen, Solhan Gençlik Merkezi Müdürü Zülfü Çalışkan, kulüp yönetimi ve taraftarlar izledi.

Kulüp Başkanı Sözen, antrenmanın ardından yaptığı açıklamada, 2021-2022 voleybol sezonu öncesi voleybol ile özdeşleşen Solhan ilçesine gelmekten dudukları memnuniyeti belirtti.

Maçların Bingöl'de oynanmasından dolayı takımın Bingöl’de kaldığını hatırlatan Sözen, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugün seyircilerimizle buluşmak, zaman zaman da burada antrenman yaparak onlarla bir araya gelmek, voleybol özlemlerini gidermek için bugün Solhan ilçemizdeyiz. Takımımız şuan hazırlık döneminde. Yaklaşık on gün önce Bingöl’de toplandık hazırlıklarımız devam ediyor. Zaman zaman Solhan ilçemize gelerek bu antrenmanlarımızı sürdüreceğiz. Çünkü takımımızın hikayesi bu ilçede başladı. Şuan salonumuz Efeler Ligi kriterlerine uymadığı için maçlarımızı zorunlu olarak Bingöl’de devam ettiriyoruz. Bu ilçede 7’den 70’e herkes voleybol sevgisiyle yatıp kalkıyor. Gençlerimizin voleybola olan ilgisi son derece yüksek."

Başkan Sözen, bugün de Solhanlı taraftarlarının isteklerini kırmama adına antrenmanda kendileriyle bir araya geldiklerini, ilerleyen zamanlarda da  antrenmanlarını ilçede yapacakalarını aktardı.

Seyircilerinin en büyük destekçileri olduğunu belirten Sözen, "Onlar Bingöl’e maçlara geldiklerinde hiçbir şekilde mağdur etmemek adına gerek Bingöl gerek Solhan belediyelerimizle işbirliği içerisinde onları inşallah Bingöl’e maçlara götüreceğiz. Ama en büyük temennimiz-arzumuz voleybolun bu ilçede oynanması. Bunun için de spor salonu girişimlerimiz Cumhurbaşkanlığı nezdinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde devam ediyor. Tek arzumuz, tek hedefimiz bu ilçeye bir an önce hak ettiği Efeler Ligi kriterlerine uygun voleybol sahasını kazandırmak." ifadelerini kullandı.

Kulüp Başantrenörü Mehmet Şahin de Bingöl Solhanspor olarak kendi yetiştikleri yere gelmenin gurunu yaşadıklarını söyledi.

Voleybol Federasyonunun kriterlerine uymadığı için maçların Bingöl’de oynandığını hatırlatan Şahin, "Zaman Zaman bugün olduğu gibi bundan sonraki zamanlarda da bir çok kez Solhan’a geleceğiz, antrenman yapacağız. Takımın doğduğu yerdeki bütün seyircilerimizle, eski yöneticilerimizle beraber olmak, birleşmek istiyoruz. Biz bir bütünüz ve bu bütünlük içinde de sezon başlangıcını yapmış durumdayız. Allah’a şükür herhangi bir sakatlığımız yok. Buraya gelmiş olmaktan ve burada antrenman yapmış olmaktan, en azından Solhanlı arkadaşlarımızın bizleri seyretmesinden, bizlere ilgi göstermesinden son derece memnunuz, mutluyuz. Hepsine teşekkür ederim." diye konuştu.

AdminAdmin