DÜNYA
Giriş Tarihi : 11-12-2023 13:57   Güncelleme : 11-12-2023 14:49

İş insanı Demir, Afrika'da Elysian Airlines'in ilk uçuşuna katıldı

Ünlu Türk İş İnsanı Yılmaz Demir , Afrika’da ilk uçuşuna gerçekleştiren Elysian Airlins'in (Havayolları) ilk yolcusu olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

İş insanı Demir, Afrika'da Elysian Airlines'in ilk uçuşuna katıldı

Afrika'da faaliyet gösretecek Ealysian Havayolları, Gine Sivil Havacılık Otoritesi'nden uçuş sertifikası aldıktan iki ay sonra ilk uçuşunu 10 Aralık 2023 Pazar günü gerçekleştirdi.

İlk uçuşunu Gine'nin başkenti Konakri'den Siguiri'ye yapan uçakta 6 yolcu arasında Bingöl asılı ünlü Türk İş İnsanı Yılmaz Demir'de yer aldı.

İş seyahatleri kapsamında Afrika ülkelerini sık sık ziyaret ettiğini açıklayan Yılmaz, zaman tasarufu açısından sıklıkta hava yolunu tercih ettiğini söyledi.  Ealysian'ın ilk uçuşuna katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, "Burada olmaktan mutluyum. İlk defa Siguiri'ye uçağa bineceğim, karşılama mükemmeldi, memnun kaldık.  Ve her şeyden önce zaman cok önemli çünkü yetişmemiz gereken randevularımız var, yoksa genel olarak işler iyi gidiyor." dedi.

Siguiri'ye giden 18 kişilik uçağın, haftada sabah ve akşam olmak üzere perşembe ve pazar günleri karşılıklı sefer başlattı.

Firmanın Halkla İlişkiler Müdürü  Gaoussou Sougoulé, Elysian Havayollarının 2008 yılından bu yana Gine'de bulunduğunu ve neredeyse iki yıldır hava seyrüsefer sertifikasına sahip olduğunu hatırlattı.

Sougoulé, şunları kaydetti:

"Elysian Havayolları'nın ulusal destinasyon dediğimiz düzeyde büyük bir projeksiyonu var.  Bizim ilk hedefimiz bu ve sloganımız da 'Şehirleri birbirine bağlamak' yani farklı bölge ve şehirleri birbirine bağlamak.  Bu, her şeyden önce nüfusun hizmetinde olduğumuz ve yüksek değerli taşımacılıkla ilgilenen veya havacılık hizmeti sağlanmasına yönelik talep ne olursa olsun şirketlere hizmet sunduğumuz anlamına gelir.

 Elysian havayolları ilk kez Siguiri destinasyonu üzerinden uçacak çünkü diğer destinasyonlar için havaalanları yenileniyor.  Yani sivil havacılık, yetkilendirme bitene kadar yetki vermiyordu.  Daha sonra hafta içi çok düzenli olacak başka destinasyonlarımız da olacak.  Projeksiyonda sahip olduğumuz şey bu ve yavaş yavaş kamuoyu ve basın herhangi bir yeni hizmet, program veya uçuş planı hakkında bilgi sahibi olacak.  Kankan, Labé, N'Zérékoré ve diğer şehirleri fethetmeyi planlıyoruz." 

AdminAdmin