DÜNYA
Giriş Tarihi : 09-09-2022 17:07   Güncelleme : 09-09-2022 17:43

İş insanı Yılmaz Demir, Afrika Türkiye arasında köprü olmaya devam ediyor

Ülkeler arası kurduğu köprüler sayesinde Türk işletme sahiblerine Avrupa ve Afrika ülkelerinin kapılarını aralayan Bingöllü başarılı İş İnsanı Yılmaz Demir, Afrika ülkesi Mali Cumhuriyeti Başbakanlık Ataşesi Cheick Amala Taboure'nın Tükiye'de ameliyat olmasını sağladı.

İş insanı Yılmaz Demir, Afrika Türkiye arasında köprü olmaya devam ediyor

Boğazındaki rahatsızlık nedeniyle hastane hastane dolaşan Cheick Amala Taboure, Yılmaz Demir'in telkinleriyle Türkiye'ye geldi.
Başarılı iş insanı Yılmaz refakatinde İstanbul'a gelen Cheick Amala Taboure, Yeniyüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Kulak Burun Boğaz servisine başvurdu. Burada uzman doktor Ali Seyed Resuli tarafından muayene edilen hastaya gırtlak kanseri teşhisi konuldu.

Hastayı muayene eden doktor Ali Seyed Resuli, ameliyatla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Hastada uzun süre sigara içmeye bağlı olarak gırtlak kanseri gelişti. Gırtlak kanseri teşhisiyle hastanemize baş vurdu. Önce muayene ettik. Gırtlağında kitle tespit edilmesi üzerine biyopsi alındı. Yapılan tekiklerin ardından gırtlak kanseri teşhisi kesinleştikten sonra ameliyata karar verdik. Yeniyüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa HastanesiKulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalında Doç. Dr. Abdulkadir Özgür hoca ile hastamızın ameliyatını gerçekleştirdik. Ameliyat gayet başarılı geçti. Hastamızın yarası iyileştikten sonra taburcu edeceğiz."

Başarılı ameliyatın ardından servise alınan Cheick Amala Taboure, Yılmaz Demir ve kendisini ameliyat eden doktorlara teşekkür etti.
İş insanı Yılmaz Demir ise Afrika ülkeleri yönecileriyle yakın ilişkide olduğunu belirterek, Türkiye'nin fahri konsolosu gibi çalıştığını söyledi.
Afrikalı dostlarıyla sadece iş ilişkisinde olmadığını anlatan Demir, "Bir süre önce Bingöllü iş insanları ile Benin ülkesi iş insanlarıyla buluşturdum. Ortak bir şirket kurduk. Şirketimiz bir süre sonra  Benin ülkesinin Cotonau şehrinde faaliyetlerine başlayacaktır. Avrupa ve Afrika ülkelerinde iş bağlantıları kurabilmek çok zor ama iyi bir eğitim almış ve Fransızca'yı ana dilim gibi konuşmam Afrika' da çok rahat hareket etmemi sağlıyor. Afrikalı dostlarımla sadece iş konusunda yardımcı olmuyorum. Her konuda kendilerine yardımcı oluyorum. Mali Cumhuriyeti Başbakanlık Ataşesi dostum Cheick Amala Taboure'nin Türkiye'de ameliyat olmasını tevsiye ettim. Geldi başarılı bir şekilde ameliyat oldu. Kendisine geçmiş olsun diliyorum. Gerek muayenede gerekse ameliyatta bize yardımcı olan doktorlara teşekkür ediyorum."

Demir, Türkiye ile Batı Afrka'da arasında daha iyi ticari ilişkiler kurulması için üst düzey develt yetkilleriyle görüşmelerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

AdminAdmin