GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-12-2023 14:34

Bingöl’de “Aksa Tufanı’na Destek” mitingi

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı tarafından Genç Caddesi'nde organize edilen “Aksa Tufanı’na Destek” mitingine çok sayıda vatandaş katıldı. İsrail aleyhine sloganların atıldığı mitingde, HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, konuşma yaptı.

Bingöl’de “Aksa Tufanı’na Destek” mitingi

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı tarafından “Aksa Tufanı’na Destek” mitingi düzenlendi.

Genç Caddesi'nde gerçekleştirilen mitingin, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, mitingde yaptığı konuşmada, meydanlara çıkma sebeplerinin Siyonizm’in ne kadar kötü bir ırkçılık olduğunu göstermek olduğunu belirtti. Dinç, Siyonizm’in işlediği soykırım ve katliamlara karşı duyarsız kalmayacaklarını vurgulayarak, "Havadan, karadan, denizden çocuklar, kadınlar katlediliyor, hastaneler hedef alınıyor. Bu soykırıma karşı ikiyüzlü Batı da destek veriyor. İslam ülkeleri de zillet içerisinde debeleniyorlar. Bugün Gazze'de ilaç, kemik kırıkları için kullanılan fiksatör, cerrahi malzeme yok. Çocuklar anestezi yapılamadan ameliyat yapılıyor. Binlerce kardeşimiz şehit, on binlerce kardeşimiz yaralıdır ve biz bu soykırıma asla sessiz kalmayacağız. Bugün bu soykırıma sessiz kalmak, bu soykırımı işlemekten daha büyük bir vahşettir. Siyonist işgalciler sürekli çocukları katlediyorlar, acaba neden sürekli çocuklara saldırıyorlar. Bunlar kendilerini soykırımdan geçiren Firavun'a özeniyorlar. Firavun da kendi sonunu getiren çocuklardan korkuyordu. Bu Siyonistlerin sonu da Firavun gibi olacak." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya, İsrail’in Filistin halkını vatanlarından çıkarmaya çalıştığını belirterek, İsrail’in tarih boyunca milyonlarca Filistinliyi topraklarından sürdüğünü ve binlercesini şehit ettiğini, bir çoğunu da zindanlarda esir tuttuğunu söyledi.

Mitinge katılanlar, “Soykırıma dur de”, “Çocuklar öldü, ölüyor” ve “Katil İsrail” yazılı dövizler taşıd, bazı çocuklar da yaralanmış Filistinli çocukları temsil eden kostümler giydiği görüldü.

AdminAdmin