DÜNYA
Giriş Tarihi : 14-05-2021 18:35   Güncelleme : 14-05-2021 19:19

Avrupa’dan Türkiye’ye "Gönül Köprüsü" kuruluyor

Avrupa’dan Türkiye’ye

BNH - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA),  Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) "Avrupa’dan Türkiye’ye Gönül Köprüsü" sloganıyla ortak bir projeye yürütülüyor. 

Avrupa’nın 11 ülkesinen 33 bölge ile Türkiye’den 33 ilin kardeş ilan edildiği projenin ilk ayağı olarak Bingöl'de bayramlaşma etkinliği gerçekleştirildi.

Pandemi günlerinde, eski bayramlaşmalardan mahrum kalıann zaman dilimlerinde çocukların bayram sevincini ve heyecanını yaşamalarının hedeflendiği etkinlikte, özellikle şehit, gazi, yetim, öksüz ve hastanelerde tedavi gören çocuklar ziyaret edilerek, bayramları kutlanıyor ve çocuklara, TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu'nun ve UID Genel Başkanı Köksal Kuş’un ortak bayram tebriği kartı, şeker ve çikolata hediye edildi.


İki Genel Başkanın ortak kaleme aldıkları tebrik metninde, şu ifadelere yer verildi.

"Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle tebrik ederiz. Bayramın sizlere, ülkemize ve tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini Rabbimizden niyaz ederiz. Bu vesileyle Avrupa’daki vatandaşlarımızla Türkiye arasında kurulu olan kardeşlik bağının daha da güçlenerek devam etmesini temenni ederiz."
Ayrıca Ramazan Bayramı’nın üçüncü günü (Cumartesi günü) Avrupa ve Türkiye arasında dijital bayramlaşma gerçekleştirilecek.

TÜGVA Bingöl İl Temsilcisi Muhammed Arpacık, Ramazan Bayramında Bingöl ve ilçelerinde 300 çocuğa ulaşarak, bayram sevinci yaşattıkları belirtti.

AdminAdmin