Yılmaz, Bingöl halkına teşekkür edip helallik istedi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında basın toplantısı düzenledi. AK Parti milletvekili adayları Feyzi Berdibek, Zeki Korkutata ve Furkan Ufuk Coşkun, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, AK Parti İl Başkanı Haşim Sağlar'ında katıldığı toplantıda konuşan Yılmaz, 16 yıl kendisine siyasi destek veren Bingöl halkına teşekkür ederek, "Bilerek veya bilmeyerek herhangi bir kimseyi incittiysem, üzülmesine sebep olduysam hepsinden helallik dilerim, varsa benim de hakkım helal olsun." dedi.

SİYASET - 24-04-2023 17:35

Yılmaz, Bingöl halkına teşekkür edip helallik istedi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, "AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak Cumhurbaşkanına en güçlü şekilde destek olmanın gayreti içindeyiz." dedi.

TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Yılmaz, Binkap Otel'de basın toplatısı düzenledi.

Toplatıya, Yılmaz'ın yanı sıra AK Parti milletvekili adayları Feyzi Berdibek, Zeki Korkutata ve Furkan Ufuk Coşkun, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, AK Parti İl Başkanı Haşim Sağlar da katıldı.

Yılmaz, toplantıda yaptığı gündeme ilişkin değerlendirmelerde, AK Parti'nin son 20 yılda önemli atılımlar gerçekleştirildiğini söyledi.

Türkiye'nin 14 Mayıs'ta tarihi bir seçime gideceğini vurgulayan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Her seçim önemli her seçim kritik. Ama bu seçim gerçekten Türkiye'nin tarihi gidişatını etkileyecek çok kıymetli bir seçim. Hepimiz bu seçime dönük çalışmalarımızı yürütüyoruz. Partimizin Kurucu Genel Başkanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu seçimde AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın adayı olarak bir kez daha milletin karşısında. Sayın Cumhurbaşkanımız son derece tecrübeli, güçlü bir lider. Türkiye'nin son 20 yılında çok önemli reformlara, değişimlere, hizmetlere imza imza atmış bir lider. Ülkemizin ve dünyanın çok çalkantılı döneminde tekrar halkımızdan güven tazelemek için seçimlere doğru gidiyor.  AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak Cumhurbaşkanına en güçlü şekilde destek olmanın gayreti içindeyiz.

Güçlü liderler, tecrübeli liderler her zaman önemlidir. Ama özellikle fırtınalı dönemlerde bölgemizin ve dünyanın sıkıntılı olduğu dönemlerde bir kat daha önemlidir. Bir taraftan Suriye meselesi, bir taraftan Ukrayna Rusya çatışması, başka bir takım bölgesel gerginlikler, pandemi sonrası dünyadaki ekonomik şartlar, bütün bunları dikkate aldığınız zaman ülkemizin selametle yoluna devam etmesi, istikrarını koruması ve daha güçlü bir şekilde hedeflerine yürümesi için Cumhurbaşkanımızın liderliğinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz ve halkımızın da bu yönde tavrını ortaya koyacağına yürekten inanıyoruz. Son 20 yılda demokraside ve kalkınmada büyük atılımlar başarıldı."

Yapılan reformlardan bahseden Yılmaz, Cumhuriyetin 100’üncü yılının ardından gelen yeni dönemi "Türkiye Yüzyılı" olarak değerledirdiklerine dikkat çekti. Yılmaz, "Türkiye Yüzyılı ifadesi bir iddianın ifadesidir. Bölgesel bir güç olarak, küresel bir aktör olarak Türkiye’nin çok daha etkili hale gelmesi, hem bölgesinde hem dünyada çok daha farklı bir rol oynaması açısından çok çok kritiktir diye düşünüyoruz. Türkiye 100. Yılını inşallah hep birlikte inşa edeceğiz. Bu sadece AK Parti'nin, Cumhur İttifakı'nın değil, tüm Türkiye'nin yüzyılı olacaktır." dedi.

Yılmaz, ekonomik verilere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Türkiye'nin 20 yıllık AK Parti döneminde orta gelirli ülkeler grubundan üst orta gelirli ülkeler grubuna Türkiye yükseldiğini, yeni dönde ise hedeflerinin Türkiye’yi üst orta gelir liginden yüksek gelirli ülkeler ligine taşımak olduğunu kaydetti.

Seçim çalışmaları kapsamında 6 gündür Bingöl'de olduğunu anlatan Yılmaz, meslek kuruluşları, sendikalar, ilçe, belde ve köy ziyaretleri ile partilere ziyaretler gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Yılmaz, ziyaretlere ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanımızın Türkiye’de en güçlü olduğu illerden bir tanesi Bingöl ve en iddialı olduğu illerden bir taneside Bingöl. İnşallah 14 Mayıs’ta Bingöl’de Sayın Cumhurbaşkanımıza, AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı'nın adayı olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza rekor düzeyde bir oy bekliyoruz. Bingöl en fazla Cumhurbaşkanımıza destek olan illerden biri olacaktır. Bizim temennimiz ilk sırada olması. İnşallah Bingöl halkı Cumhurbaşkanımıza güç vererek Türkiye yüzyılının Bingöl yüzyılı olarak gördüğünü de ortaya koymuş olacaktır."

AK Parti döneminde yapılan yatırımları da hatırlatan Yılmaz,  konuşmasının son bölümünde ise kendisiyle ilgili bilgileri paylaştı. Yaklaşık 16 senedir Bingöl'ün milletvekili olarak çeşitli görevlerde bulunduğunu belirten Yılmaz, kendisine verilen siyasi destekten dolayı Bingöl halkına teşekkür etti.

Makam ve mevkilerin önemli olmadığının altını çizen Yılmaz, önemli olanın insanın neye inandığı, hangi yolda olması olduğunu vurguladı.

Yılmaz, helallik istedi

Her zaman partisinin ve Cumhurbaşkanının yanında koşturmaya devam edeceğini ifade eden Yılmaz, "Bu süreçte farklı görüş ve düşünceleri de olsa Bingöl'ün birçok kesiminden destek gördüm. Hepsine teşekkür ediyorum. Bütün sivil toplum kuruluşlarına, meslek kuruluşlarına, sendikalara, muhtarlara, akademik dünyaya, kamuya, bürokrasiye, her kese teşekkür ediyorum. Hep birlikte başardık, önemli işler yaptık. Önümüzdeki dönbemde de birlik ve beraberlik içinde yeni işler yaparak devam edeceğiz. İnsanız tabi, bu süreçte hatamız eksiğimiz mutlaka olmuştur. Kul olan yerde hata vardır. Mükkemmel olan Allah'tır. Herkesin mutlaka bir eksiği vardır. Siyaset kolay iş değil, bazen birine selam vermeyi unutursunuz, size kızar, bazen de hastası olur duymazsınız sormazsınız, ilgilenemzsiniz. Binbir türlü sebeple  ihmal ettiğimiz hususlar olabilir. Bilerek veya bilmeyerek bu anlamda herhangi bir kimseyi incittiysem, üzülmesine sebep olduysam hepsinden helallik dilerim, varsa benim de hakkım helal olsun." diye konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yeniden aday gösterilen Başkan Arıkan'a coşkulu karşılama

Yeniden aday gösterilen Başkan Arıkan'a coşkulu karşılama

10-01-2024 - SİYASET

AK Parti Karlıova ilçe başkanı istifa etti

AK Parti Karlıova ilçe başkanı istifa etti

07-01-2024 - SİYASET