Vali Güner Orbay Ortaokulunda Yıl Sonu Sergisi

Vali Güner Orbay Ortaokulu'nda yıl sonu dolayısıyla düzenlenen resim sergisinde yıl boyunca okulun öğrencileri tarafından yapılan 100 sanatsal görsel, davetlilere ve velilerin ilgisine sunuldu.

EĞİTİM - 07-06-2023 20:05

Vali Güner Orbay Ortaokulunda Yıl Sonu Sergisi

Vali Güner Orbay Ortaokulunda yıl sonu resim sergisi gerçekleştirildi.
Okulda gerçekleşen resim sergisinde yıl boyunca okulun öğrencileri tarafından yapılan 100 sanatsal görsel davetlilere ve velilere sunuldu.

Sergi açılışında konuşan Okul Müdürü Mehmet Selim Anacur :“Okulumuzda ilke edindiğimiz ülkemizin ihtiyacı olan iyi yetişmiş önce insan, sonra vatandaş ve en sonunda da meslek elemanı yetiştirirken, mesleki becerilerinin yanında sosyal becerilerinin de gelişmesini sağlamak için eğitim öğretim hayatı boyunca mutlaka spor, resim ya da müzik faaliyeti yapmasına öncülük etmekteyiz. Biliyoruz ki, yetiştirdiğimiz insanın kalitesi arttıkça bundan hem ülkemiz, hem de toplum olumlu yönde etkilenmektedir. Bu bilinç doğrultusunda okulumuz idarecileri ve öğretmenlerinin yıl boyunca verdiği emeklerin sonucunun bir kısmını burada hep birlikte göreceğiz. Okulumuz gelişmesinde katkısını ve desteğini eksik etmeyen önce sayın valimiz ve il milli eğitim müdürümüz ile birlikte ilimizin diğer kurum müdürlerine okulum adına teşekkür ederim. Bizleri yalnız bırakmayıp, öğrencilerimizin bu heyecanlı gününde açılışımıza katılan bütün kurum amirlerine ve misafirlerimize teşekkür ederim” dedi.

Sergi hakkında bilgiler veren okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Ayten Baysu Karaçuban: “Sergimizde 1 yıl boyunca öğrencilerimizin yapmış olduğu sanatsal çalışmalar var. Öğrencilerin 1yil boyunca  farklı resim teknikleriyle yaptikları çalışmalar sergilendi. Sergide karakalem, lavi, sulu boya , pastel boya, kağıt mozaik ve farklı atık malzemelerle yapılan asamblaj çalışmaları sergilendi. Ayrıca öğrencilerimizin yıl içerisinde yaptıkları kültürümüze ait farklı sanatsal tekniklerden olan ebru ve hat sanatı çalışmalarıda sergide yer almıştır. Yaptığımız ebrularda geleneksel yöntem olan toprak boyayla çalışmalarımızı yaptık.
Bütün öğrencilerime teşekkür ediyorum. Beraber çok güzel çalıştık.
Onlarla beraber güzel bir sergi çıkardık."dedi.

Ayrıca Baysu Karaçuban, serginin 9  Haziran Cuma gününe kadar velilerimize ve öğrencilerimize açık kalacağı belirtildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi

Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi

03-01-2024 - EĞİTİM

Bingöl Üniversitesi en fazla yeşil alana sahip 3. üniversite

Bingöl Üniversitesi en fazla yeşil alana sahip 3. üniversite

26-12-2023 - EĞİTİM