Milletvekili Korkutata, TBMM Genel Kuruluna hitap etti

AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu görüşmelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu üzerine partisinin grubu adına söz aldı. Korkutata, sosyal devletin öneminden bahsetti.

SİYASET - 22-12-2023 13:19

Milletvekili Korkutata, TBMM Genel Kuruluna hitap etti

AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, TBMM Genel Kuruluna hitap etti.

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu görüşmelerinde Çalışma ve  Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu üzerine partisinin grubu adına söz alan Korkutata, anayasada devletin temel nitelikleri arasında sosyal devlet ve refah devletine işaret edildiğini hatırlattı.

Refah devletinin, tüm vatandaşlarını her türlü sosyo-ekonomik riske karşı koruyan ve bu amaçla sosyal güvenlik ve sosyal yardımlar ve sosyal hizmetler gibi üç ana başlıkta sosyal koruma sitemini kurup işleten devlet olduğunu anlatan aktaran Korkutata, "Bugün bütçesi üzerine çalıştığımız Çalışma ve  Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işte bu sosyla korumanın üç sacayağından biri olan sosyal güvenlik ve istihtam faaliyetlerini yürütmekle sorumludur. Üyesi olduğumuz İLO sosyal riskleri 10 adet olarak tanımlamış ve bunlara karşı alınması gereken önlemleri de tek tek belirtmiştir. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki, AK Parti iktidarları döneminde İLO'nun belirlediği bütün sosyal risklere karşı solyal koruma kalkanı oluşturulmuş ve bunların gereği olan yasal ve kurumsal tüm düzenlemeler de hayata geçirilmiştir." diye konuştu.

Bingöl Milletvekili Korkutata, kendisine ayrılan beş dakikalık sürede ayrıca, AK Parti iktidarları döneminde geliştirilen genel sağlık sigortasının kuşkusuz cumhuriyetin en büyük kazanımlarından birisi olduğunu söyledi.

AK Parti iktidarları döneminde çalışan ve emeklileri enflasyon ezdirilmediğini, asgari ücretin vergiden muaf tutulması, 3600 ek gösterge ve EYT gibi sorunların da çözüme kavuşturulduğunu aktaran Korkutata, şöyle konuştu:

"Bugün sosyal korumanın diğer bir unsuru olan çalışma hayatının istihdam kısmına baktığımızda ise 1960 ve 1980 derbe rejimlerinden kalma çalışma mevzuatını AB ve İLO mevzuatların göre baştan sona değiştirme ve yenileme şerefi AK Parti'ye nasip olmuştur. İş Kanunundan, sendikalar kanununa, toplu sözleşme mevzuatından iş sağlığı ve güvenliği düzenlemelerine değin tüm hukuki mevzuat, AK Parti iktidarlarında uluslararası standartlara uygun olarak yeniden düzenlenmiştir."

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yeniden aday gösterilen Başkan Arıkan'a coşkulu karşılama

Yeniden aday gösterilen Başkan Arıkan'a coşkulu karşılama

10-01-2024 - SİYASET

AK Parti Karlıova ilçe başkanı istifa etti

AK Parti Karlıova ilçe başkanı istifa etti

07-01-2024 - SİYASET