Bingöl Bal Şurası ve 5. Kısa Film Festivali başladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, baba ocağı Bingöl'de düzenlenen "Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı" ile "Bingöl 5. Kısa Film Festivali" açılış törenine katıldı.

SİYASET - 17-11-2023 18:52

Bingöl Bal Şurası ve 5. Kısa Film Festivali başladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de düzenlenen "Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı" ve "Bingöl 5. Kısa Film Festivali" açılış törenine katılmak üzere Bingöl'e geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, beraberinde AK Parti Bingöl milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata ile  çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Bingöl Havalimanında, Vali Ahmet Hamdi Usta, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Valilik Ziyareti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ilk olarak Bingöl Valiliğini ziyaret etti. Valilik önünde tören mangasını selamlayan ve Valilik şeref defterini imzalayan Yılmaz, Vali Usta'dan çalışmaları hakında bilgi aldı.

Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı

Bugün başlayan ve 3 gün sürecek Bingöl Uluslararası Bal Şurası ve Bingöl 5. Kısa Film Fetivali açılışına katılmak üzere Bingöl Üniversitesi yerleşkesindeki Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezine gelen Yılmaz, "Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı" kapsamında arıcılık ve arı ürünleri sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.

"Bu platform; sürdürülebilir arıcılık faaliyetleri ve bölgesel kalkınma açısından yol gösterici olacak." diyen Yılmaz, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü verilerine göre Türkiye'nin dünya bal üretiminde Çin'den sonra ikinci sırada yer aldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, şunları kaydetti.

"Bal ve diğer arı ürünlerinin sürdürülebilir üretimini ve pazarlamasını destekleyecek kapsamlı bir stratejik yol haritası oluşturulacak. Son 20 yıla baktığımızda toplam 93 bin ton bal ihracatı yapılmış ve 316 milyon dolarlık ihracat geliri elde edilmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan'ın öncülüğünde arıcılık 2003 yılından bu yana desteklenmeye başlamış ve 1,2 milyar lira destekle arılı kovan, bal üretimi ve arıcılık işletme sayısında büyük artışlar kaydedilmiştir.

TürkiyeYüzyılı'nda katma değeri yüksek arı ürünleri üretimi için hep birlikte arı gibi çalışmaya devam edeceğiz. 

Organizasyon kapsamında düzenlenen Bal Yarışması ve 5. Bingöl Kısa Film Festivali'nde ödül almaya hak kazanan yarışmacılarımızı da tebrik ediyor, gösterdikleri katkı ve çabadan dolayı teşekkür ediyorum."

Yapılan konuşmaların ardınan, bal şuarı ve fuarı kapsamında yapılan bal yarışmasında ve film festivalinde dereceye girenler ödülleri ile katkıda bulunanlara plaket verildi. Programda ayrıca Yılmaz, portresi hediye edildi.

Bugün başlayan bal şurası ve fuar, 19 Kasım'da sone erecek.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yeniden aday gösterilen Başkan Arıkan'a coşkulu karşılama

Yeniden aday gösterilen Başkan Arıkan'a coşkulu karşılama

10-01-2024 - SİYASET

AK Parti Karlıova ilçe başkanı istifa etti

AK Parti Karlıova ilçe başkanı istifa etti

07-01-2024 - SİYASET