Bayram: Her mahallede bir tane spor temalı parkımız olacak

Projelerini açıklamaya devam eden AK Parti Bingöl Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Alican Bayram, “Her mahallede bir tane spor temalı parkımız olacak. Bu spor temalı parklar aracılığıyla Bingöl Üniversitesi’nde spor fakültesindeki öğrencilerden faydalanacağız ve şehrimizdeki beden eğitim öğretmenlerinden destek alarak belirli bir kurs ücreti karşılığında her mahalleye sporu yayacağız” dedi. 

SİYASET - 12-12-2023 15:04

Bayram: Her mahallede bir tane spor temalı parkımız olacak

Yaklaşan yerel seçimler öncesi projeleri açıklamaya devam eden AK Parti Bingöl Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Alican Bayram, Spor AŞ. Çalışmasını anlattı. 
Benzer parkların yerine spor temalı parkların yapılması gerektiğini belirten Bayram, nasip olması durumunda bu projeyi hayata geçireceklerini vurguladı.

“Engelsiz park yaparak engelli bireylerin o parkları kullanmasını sağlayabiliriz”

Engelsiz bir park yapmayı düşündüklerini aktaran Bayram, “Spor AŞ projemizin temelinde mahalle parklarımız yer alacak. Değil Bingöl’de ülkemizdeki birçok şehirde parklar birbirinin aynısı. Aynı masrafı yapıyoruz, aynı ürünleri kullanıyoruz ve genel olarak hepsini birbirine benzetiyoruz. Ama biz çeşitliliğe giderek bu mahallelerdeki parklardan faydalanan insan sayısını arttırabiliriz. Örneğin, her mahallede bir engelsiz park yaparak engelli bireylerin o parkları kullanmasını sağlayabiliriz. Spor AŞ projesinin temelinde de her mahalleye dokunmak, parklar aracılığıyla dokunmak yatıyor” dedi.

“Her mahallede bir tane spor temalı parkımız olacak”

Bayram, açıklamasını şöyle tamamladı: 
“Her mahallede bir tane spor temalı parkımız olacak. Bu spor temalı parklar aracılığıyla Bingöl Üniversitesi’nde spor fakültesindeki öğrencilerden faydalanacağız ve şehrimizdeki beden eğitim öğretmenlerinden destek alarak belirli bir kurs ücreti karşılığında her mahalleye sporu yayacağız. Yani gençlerimize, çocuklarımıza gelin filan yerde spor yapın, sizi oraya taşıyalım demeyeceğiz. Biz Simani Mahallesi’nde çocukların ayağına gideceğiz, Kıbrıs’ta, Mirzan’da çocuklarımızın ayağına gideceğiz. Orada kurduğumuz spor temalı parklarda çocuklarımıza sportif kurslar vereceğiz. Bu şekilde spor ruhunu şehrin geneline yayacağız. Ve bunun yanı sıra içlerindeki yetenekli çocukları da ayrı bir yerde toplayıp sürekli eğitimler vereceğiz. Bunun dışında bunun altında yatan temel mottomuz, spor futboldan ibaret değildir. Bu mottoyla bugün dünya tarihine adını yazdıran 3 Bingöllü olduğunu düşünüyorum. Bunlardan biri Cumhurbaşkanı yardımcımız Cevdet Yılmaz bey, ikincisi Dünya Bocce Şampiyonu Eda Sayak, üçüncüsü de Olimpiyat sporcumuz Yavuz Ağralı. Bizim bu iki sporcumuza destek çıkmamız gerekiyor. Spora ve sporcuya verdiğimiz önemi göstermek adına bize nasip olursa bu sporcularımız adını bir parka vererek yaşatacağız, yada yaşadıkları caddelere isimlerini vereceğiz. Bize nasip olursa biz sporcuları makamlarımıza çağırıp onlarla makamlarımızda çay içmeyeceğiz. Biz onların evlerine, ayaklarına gideceğiz. Onlara verdiğimiz değerle aslında spora verdiğimiz önemi anlatmış olacağız. Bunun altını çizmek istiyorum, sürekli bu şehirdeki madde bağımlılığından, bu şehirde hayatına son veren gençlerimize dokunamamaktan şikayet ediyoruz. Bunun temel yollarından birisi ah etmek vah etmek değildir. Bu çocuklara yeni sosyal alanlar, sosyal donatılar yaratmaktır, sporu, sanatı, kültürü gençlerimize sevdirmek için durmadan çalışmak demektir.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yeniden aday gösterilen Başkan Arıkan'a coşkulu karşılama

Yeniden aday gösterilen Başkan Arıkan'a coşkulu karşılama

10-01-2024 - SİYASET

AK Parti Karlıova ilçe başkanı istifa etti

AK Parti Karlıova ilçe başkanı istifa etti

07-01-2024 - SİYASET