Alican Bayram, 'Halk Minibüsü, Halk Ekmek ve Halk Süt' projelerini açıkladı

Bingöl Belediye Başkan Aday Adayı Alican Bayram, seçildiği takdirde yapacakları projeleri aktarmaya devam etti. Bayram, “halkın projeleri” olarak adlandırdığı “Halk Minibüsü, Halk Ekmek ve Halk Süt" projeleri ile vatandaşın en çok problem yaşadığı sorunlara bir nebze de olsa çözüm olacaklarını bildirdi.

SİYASET - 04-01-2024 12:22

Alican Bayram, 'Halk Minibüsü, Halk Ekmek ve Halk Süt' projelerini açıkladı

AK Parti Bingöl Belediye Başkan aday adayı Dr. Alican Bayram, 3 yeni projesini açıkladı.

Vatandaşlara direkt olarak temas edecek “Halk Minibüsü, Halk Ekmek ve Halk Süt” projelerini paylaşan Bayram, belediye başkanlığının nasip olması durumunda söz konusu projelerin hızlıca hayata geçirileceğini söyledi.

Dr. Bayram, yeni projeleriyle ilgili şunları kaydetti:

“Halkımızı yakından ilgilendiren ve kanayan bir problem haline gelen 3 başlık altındaki projemizi açıklayacağız. Halk otobüsleri, halk ekmek ve halk süt. Öncelikle halk otobüsleri, halk minibüsleri başlığı altında hizmet vermeyi planladığımız projeyi açıklamak gerekirse; bu proje şehrimizde engellilerin, belirli bir yaş üzerindeki vatandaşların, ekonomik problem yaşayan vatandaşların kanayan yarası halinde. Aynı zamanda şehrimizde okuyan üniversite öğrencilerinin de kanayan bir yarası halinde. Halk minibüsleri projesi başlığı altında belirli hatlara en az 2 minibüs koyarak başlatmayı planladığımız projenin temeli şöyle olacak: Simani Mahallesi’nde kız yurdumuz var, bu kızlarımız Simani Mahallesi’nden üniversiteye her gün gitmek zorundalar. Bunları taşıyacak tek bir hat yok. Sürekli problem yaşıyorlar, sürekli sorun yaşıyorlar. Kültür Mahallesi virajından üniversiteye giden öğrencilerimiz var, bunlar da çok ciddi sorunlar yaşıyor. Şehrin farklı noktalarına hizmet edebilecek, farklı noktalarda ulaşım kolaylığına alternatif sağlayabilecek projeden bahsediyorum. Aynı zamanda ekonomik koşulları sıkıntılı olan vatandaşlarımız için de ekonomik bir değer üzerinden, ‘kendini amorti etme değeri üzerinden, bir kar marjı planlamadan’ yapılacak projelerden birisi.".

"Vatandaşların dertleriyle dertlenen bir siyaset anlayışımız olacak"

Halk ekmek ve halk süt projelerini yerel esnaf, bakkal ve mahallelerde ortak veya belirli mahallelere kurulacak büfelerde hayata geçirileceğini anlatan Bayram, "Bu projeler halkın, toplumun kanayan yarasına, ekonomik koşullara dokunabilecek projeler. Ve aslında toplumun toplumsal problemleri ve kanayan yaraları haline gelen olaylara, olgulara, uzak olmayan bir siyaset anlayışının, dokunan, toplumun, vatandaşın derdiyle dertlenen, bu şehirde okuyan öğrencinin derdiyle dertlenen, bu şehirdeki dertli engelli vatandaşların, bu şekilde ekonomik koşulları dertli olan vatandaşların, derdiyle dertlenen bir siyaset anlayışımızın ve vizyonumuzun da göstergesi. Güçlünün yanında olmayan, hak edenin, hakkın, haklının yanında olan siyaset anlayışının da göstergesi. Biz bu anlayışla göreve talip olduk.” diye konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Yeniden aday gösterilen Başkan Arıkan'a coşkulu karşılama

Yeniden aday gösterilen Başkan Arıkan'a coşkulu karşılama

10-01-2024 - SİYASET

AK Parti Karlıova ilçe başkanı istifa etti

AK Parti Karlıova ilçe başkanı istifa etti

07-01-2024 - SİYASET