Vali Kadir Ekinci'den "Engelliler Haftası" mesajı

TÜRKİYE - 10-05-2021 14:50

Vali Kadir Ekinci'den

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, 10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletler'e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Ekinci'nin mesajı şöyle:

"10-16 Mayıs “Engelliler Haftası” toplumumuzun önemli bir parçasını oluşturan engelli kardeşlerimizin sorunlarının gündeme taşındığı, hayata ve gelişmelere onların penceresinden bakılarak geniş kesimlerde farkındalık oluşturulmaya çalışıldığı önemli bir haftadır.

Unutmayalım ki, engelli olmak kişinin tercihi değildir ve yine unutmayalım ki her birey potansiyel engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımızın hayatın farklı kulvarlarına katılımlarının sağlanması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi medeni toplum olmanın gereğidir. Diğer taraftan engelli olmak asla bir ayıp ve kusur olarak görülmemeli, engelli bireylerimiz de hedef sahibi olma ve yaşama azimlerini asla yitirmemelidir.

Kalbimizi ve gönlümüzü engelli kardeşlerimize açarak imkanlarımızı onlarla paylaşmak, yardımlarına koşmak, zihin ve davranışlardaki engelleri ortadan kaldırmak için gayret göstermek, sorunlarının çözümüne destek olmak kısacası her adımda engelli vatandaşlarımızın yanında olmak hepimizin insani ve ahlaki görevidir, sorumluluğudur.

Engelli bireylerimizin mutluluğu bizlerin de mutluluğudur. Engelli bir kardeşimizin yüzündeki tebessüm, bizler için huzur deryası ve dünyanın en güzel, en renkli çiçek bahçesidir.

Bu kapsamda her yıl farklı etkinliklerle engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek amacı ile farkındalık çalışmaları sergilediğimiz 10-16 Mayıs Engelliler Haftası, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Covid-19 nedeni ile Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulumuzun aldığı kararlar çerçevesinde icra edilecektir. Evde kaldığımız bu süreçte engellilerimizin ve ailelerinin daima yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim. Gelinen süreçte evde kalarak ve kurallara uyarak toplumumuzun tüm fertleri ile birlikte engellilerimizin ve ailelerinin mutlu olacağı günlerin yakın olduğuna yürekten inanıyorum.

Giderek artan bir duyarlılık konusu olarak engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın her alanda daha da artması dileğiyle ‘Engelliler Haftası'nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Çocuklara yönelik sosyal medya içerikleri Aile Bakanlığının takibinde

Çocuklara yönelik sosyal medya içerikleri Aile Bakanlığının takibinde

22-10-2022 - TÜRKİYE

"Medya sektöründe bıçak kemiğe dayandı"

17-12-2021 - TÜRKİYE