Kiğı ilçesindeki Sabırtaşı Kaplıcası yıllardır şifa dağıtıyor

SAĞLIK - 22-05-2021 21:40

Kiğı ilçesindeki Sabırtaşı Kaplıcası yıllardır şifa dağıtıyor

Bingöl'ün Kığı ilçesine bağlı Sabırtaşı köyünde bulunan ve çeşitli hastalıklara iyi geldiği belirtilen sıcak sularıyla yıllardır ziyaretçilerine şifa dağıtıyor.
İlçeye 25 kilometre mesafede yer alan Sabırtaşı Kaplıcası'nın şifalı suyu, içerdiği mineraller sayesinde başta bel, boyun, romatizma ve diğer birçok hastalığıa iyi geldiği belirtiliyor.
Yeşillikler arasında yer alan kaplıca, yıllardır yöre halkına şifa oluyor.

"200 YILDIR ŞİFA DAĞITIYOR"

Kiğılı halk ozanı Abdurrahman Delen, hem şifa aramak hem de kaplıcanın tanıtımını yapmak üzere bir grup arakaşıyla Sabırtaşı köyüne geldi.
Kaplıcanın sıcak sularından yararlanan Delen, kaplıcayla ilgili şunları söyledi:
"Buradaki şifalı suların 200 yıllık bir geçmişi var. Burasının doğallığı bozulmamış bir yer olmasıyla biliniyor. Burada romatizmaya, kalp hastalarına, kadın hastalıklarına, bel fıtığına ve eklem ağrılarına iyi geldiği biliniyor. Buradaki kaplıcanın su değerleri de oldukça iyidir. Birçok vatandaşımız böyle kaplıca olduğunu bilmiyor."

İstanbul'da yaşayan Kiğılı iş insanı İbrahim Zilekoğlu, fırsat buldukça kaplıcaya geldiğini belirtti. "Babamız bizi çocukken buraya getirirdi. Eskiden katırlar ile buradaki şifalı sulara gelirdik. Şifalı su olduğunu biliyorum. Biz de memleketimize geldiğimiz zaman buldukça bu kaplıcalara geliyoruz." dedi.

"İKİ GELİŞİMDE ŞİFA BULDUM"

İş insanı Aydın Altunbaş da herkesi Kiğı'ya beklediğini belirterek, şöyle dedi:
"Benim sağ omuzumda kas yırtılması ve boynumda fıtık vardı. Sağ elimi omzuma dokunduramıyordum. Bu yıl ikinci gelişimde elimi omzuma rahatlıkla dokundurabiliyorum. İki gelişimde şifa buldum. Herkese tavsiye diyorum."


 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Devlet hastanesinde akşam poliklinik sayısı artırıldı

Devlet hastanesinde akşam poliklinik sayısı artırıldı

02-01-2024 - SAĞLIK

Bingöl Devlet Hastanesinde mesai dışı muayene hizmeti

Bingöl Devlet Hastanesinde mesai dışı muayene hizmeti

07-12-2023 - SAĞLIK