Karşıyaka Anaokulu’ndan dikkat çeken 5 e-twinning projesi

Bingöl merkez Karşıyaka Anaokulu öğretmenleri tarafından hazırlanan e-twinning projeleri ile öğrencilerin gelişimine katkı sunuluyor

EĞİTİM - 17-11-2021 15:37

Karşıyaka Anaokulu’ndan dikkat çeken 5 e-twinning projesi

Bingöl Karşıyaka Anaokulu öğretmenlerinden Nuray Bayram “Benim Mutlu Atölyem (My Happy Workshopp)”,  “Stemden Bilime (From Stem To Sciense)” ve “Doğa Dedektifleri iş Başında (Nature Detectives at work)” projeleri ile Ayşe Yorgancı “Mesleğini Keşfet” ve “Ülkemi Tanıyorum” adlı toplan 5 e-twinning projesi hazırladı.

Benim Mutlu Atölyem projesi

Karşıyaka Anaokulunda uygulanan ve Nuray Bayram tarafından yürütülen Benim Mutlu Atölyem” projesi çocuklara 21. yy. becerilerini kazandırmak, iletişim becerilerini arttırmak, çocuklara günlük yaşam becerileri kazandırmak, yaparak-yaşayarak öğrenme ortamı oluşturmayı hedefliyor.
Projede sınıflarda her ay bir atölye oluşturup, atölyeler ile haftalık etkinlikler düzenleniyor. Atölyelerde turşu, kurma, vitamin şenliği, yeme-içme adabı, kodlama, akıl oyunları gibi çalışmalarla öğrenciler ve veliler aktif katılım gösteriyor. Bir çok ülkeden katılımın olduğu projede Türkiye’den 10, Romanya‘dan 7, Ürdün’den 2, İspanya ve Litvanya’dan birer öğretmen yer alıyor.

43fb74d9212eccae4451.jpg">

From Stem To Sciense projesi

Öğretmen Nuray Bayram’ın koordine ettiği bu projeye, Türkiye’den 10, Romanya’dan 4, Ürdün’den 2 ve Litvanya’dan 1 öğretmen yer alıyor.
STEM eğitimlerinin, çocuklara birçok faydası vardır. Özelikle bu çağda, çocukların yaratıcılık seviyelerinin son derece yüksek olduğu; pek çok araştırmayla saptanmıştır. STEM eğitimi, yaratıcılığı besleyen ve destekleyen önemli yaklaşımlardan birisidir. Proje ile öğrencilerin analitik düşünme, analiz ve sentez yapma, tasarım yapma, ileri görüşlü olma gibi becerilerini arttırmayı amaçlıyor.
Vücudumu keşfediyorum, Uzaya yolculuk, Atıklarla kodlama ve Robotik tasarlama, Enerji okur-yazarlığı gibi etkinliklerin yer aldığı proje, öğrenciler tarafından ilgiyle gerçekleştiriliyor.

Doğa Dedektifleri iş Başında projesi

Öğretmen Nuray Bayram’ın yürütücülüğünü yaptığı üçüncü proje olan “Doğa Dedektifleri iş Başında” projesi ile öğrencilerde çevre bilinci geliştirmek, Hayvan Sevgisini arttırmak, Geri Dönüşüm bilinci oluşturmak, Atık materyalleri değerlendirmek, Sorumluluk bilincini arttırmak, Doğayı keşfetmeyi hedeflerken, doğa, geri dönüşüm ve enerji kaynaklarını tasarruflu kullanma gibi faaliyetler yer alıyor.
Bu projeye de Türkiye’den 10, Romanya’dan 9, Ürdün’den 2, Portekiz’den 2, Litvanya, İspanya, Polonya ve Sırbistan’dan 1 öğretmen yer alıyor.

Mesleğini Keşfet projesi

Okul öğretmenlerinden Ayşe Yorgancı tarafından yürütülen ve okula e-twinning atmosferi oluşturmak için “Mesleğini Keşfet” projesi başlatıldı.
Projede Sakarya’dan 2, Ordu’dan 2, İstanbul’dan 3, Manisa ve Bursa’dan birer ve Romanya’dan 2 okul, toplam 9 okul ve  11 öğretmenin  işbirliği ile yürütülüyor.
 Proje ile okul öncesi dönemde öğrencilerin erken yaşta alışılagelmiş ve farklı meslekleri tanıması, kendi ilgi ve yeteneklerini keşfederek, meslek seçimi konusunda farkındalık kazanması amaçlanıyor.
Ekim 2021’de başlayan ve 5 ay sürecek projede her ay belirlenen meslekler tanıtılıp, meslekler ile ilgili etkinlikler yapılacak.

Ülkemi Tanıyorum projesi

Karşıyak Anaokulu’nda e-twinning atmosferi oluşturmak için Ayşe Yorgancı tarafından hazırlanan “Ülkemi Tanıyorum” projesinde de Sakarya’dan 3, Diyarbakır’dan 1 okul olmak üzere toplam 5 okulda ve 10 öğretmen işbirliği ile yürütülecek.
Çocukların sanat, fen, müzik, matematik ve etkinliklerine eğlenerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla aktif katılımlarını gerçekleştirmeyi hedefleyen projede, çocukların ülkemiz ile ilgili farkındalık kazanmaları, bilinçlenmeleri ve doğal güzelliklerini, tarihi zenginliklerini, kültürünü tanımalarını sağlanacak.
Proje ile ayrıca çocukların ülkemizin farklı bölgelerinde yaşayan akranlarının yaşamı ve kültürü hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamayı ve Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü tanıyan, vatan ve bayrak sevgisi taşıyan nesiller yetiştirmeyi amaçlıyor. 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi

Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi

03-01-2024 - EĞİTİM

Bingöl Üniversitesi en fazla yeşil alana sahip 3. üniversite

Bingöl Üniversitesi en fazla yeşil alana sahip 3. üniversite

26-12-2023 - EĞİTİM