Hesarek Kayak Merkezi'nde festival coşkusu

Bingöl Belediyesi tarafından kültür ve doğa etkinlikleri kapsamında bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Hesarek Kayak Festivali’ne katılanlar, çeşitli etkinliklerle özel anlar geçirdi

KÜLTÜR - SANAT - 26-02-2022 13:29

Hesarek Kayak Merkezi'nde festival coşkusu

Bingöl'de geleneksel hale getirilen Hesarek Kayak Festivali'nin beşincisi düzenlendi.

Kent merkezine 28 kilometre mesafede olan Dikme köyündeki Hesarek Kayak Merkezi'ne düzenlenen festivale, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Vali Kadir Ekinci, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Eski Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, diğer yetkiler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bölgemizin kış turizmindeki yeni gözdesi Hesarek Kayak Merkezi’nde davul zurna ile başlayan festival kapsamında çeşitli yarışmalar düzenlendi. Yarışmalarda dereceye girenlere ödül verildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Yılmaz, açılış töreninde yaptığı konuşmada, huzur ve güven ortamının önemine dikkat çekerek, "Huzur ve güven ortamı yaşam kalitemiz açısından da, kalkınmamız açısından da vazgeçilmez önemdedir." dedi.

Vali Kadir Ekinci de daha önce kentte ‘Dünyanın renkleri Bingöl'de buluşuyor' sloganıyla çeşitli festivaller yapıldığını hatırlatarak, fesitivalleri coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Festivallerin yapılmasının bölgede yayılan huzur ve güven ortamıyla ilgili olduğunu anlatan Ekinci, "Bu güven ve huzur ortamı birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik anlayışı içinde bizi bir araya getiriyor. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın." ifadelerini kullandı.

Bingöl Belediyesi Başkanı Erdal Arıkan ise festivale ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi:

Arıkan, şöyle konuştu:

"Büyük bir coşku içinde, huzur ortamında yaptığımız 5. Hesarek Kayak Festivali'nin birlik beraberliğimize, kardeşliğimize vesile olmasını diliyorum. Hesarek Kayak Tesisleri pistleriyle, mekanik tesisleriyle, ulaşım imkanlarıyla, konaklama imkanlarıyla ve ilimiz merkezine yakın olması nedeniyle burayı tercih sebebi yapıyor. Kayak tesislerimizin özellikle gelişmeye çok müsait olması ve yeni yaptığımız Master planı kapsamında yeni pistlerin eklenmesi, uzatılması çok daha keyifli ve konforlu ortamı beraberinde getirecektir. Festivalimize emeği geçen ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum."

Bingöl Belediyesi'nin katılımcılara çorba ve ızgara sucuk ikram ettiği festival, Gripin grubunun konseriyle sonra erdi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bingöllü minik öğrencilere 'Nasrettin Hoca' ödülü

Bingöllü minik öğrencilere 'Nasrettin Hoca' ödülü

13-12-2023 - KÜLTÜR - SANAT

Yönetmen Korkutata, yazdığı

Yönetmen Korkutata, yazdığı "Tayyip Dede" şarkısına klip çekti

12-12-2023 - KÜLTÜR - SANAT