Bingöl'de yaz spor okulları törenle açıldı! Haydi çocuklar spor!

Bingöl Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde bugün törenle açılan yaz spor okulları, 15 spor dalında eğitim verecek.

EĞİTİM - 30-06-2021 22:43

Bingöl'de yaz spor okulları törenle açıldı! Haydi çocuklar spor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) koordinasyonunda yaz spor okulları açıldı.

Çocukları ve gençleri spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı sağlamak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla eski adıyla İl Spor Merkezleri ve Engelliler İl Spor Merkezleri olarak uygulanan proje yeni ismiyle artık GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları olarak sporseverlerle buluşacak.
 Atletizm, Badminton, Basketbol, Futbol, Jimnastik, Judo, Hentbol, Karate, Kayaklı Koşu, Masa Tenisi, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Okçuluk ve Yüzme branşlarında açılacak olan GSB Spor Okulları, alanlarında uzman antrenörler eşliğinde yaz boyunca devam edecek.

5-18 yaş aralığındaki çocuk gençler ile 18 yaşından büyük engelli bireylerin başvurabileceği GSB Spor Okulları, Bingöl Şehir Stadı'nda yapılan açılış töreniyle start aldı.

casino siteleri

Törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Yunus Bulmuş, GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okullar ile çocuk ve gençleri yetenek ve istekleri doğrultusunda en az bir spor branşıyla tanışacaklarını söyledi.

Tanışılan her spor branşı ile spor kültürünün tabana yayılacağını ve böylece sporun bir yaşam felsefesi haline geleceğini anlatan Bulmuş, "Sportif faaliyetlerin yürütüldüğü GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okullarımızla çocuklarımız her türlü kötü alışkanlıktan uzak durmuş olacak. Nitelikli spor yaparak sağlıklı yaşam ön plana çıkacak ve sağlıklı nesiller yetişecek. Sportif faaliyetlerle hem obeziteye hem de bağımlılığa karşı mücadelede öncülük etmiş olacağız." ifadelerini kullandı.
 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi

Jandarmadan öğrencilere trafik eğitimi

03-01-2024 - EĞİTİM

Bingöl Üniversitesi en fazla yeşil alana sahip 3. üniversite

Bingöl Üniversitesi en fazla yeşil alana sahip 3. üniversite

26-12-2023 - EĞİTİM