Bingöl Üniversitesi'nde 'Öğrenciler ile Söyleşi' paneli

Bingöl Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi düzenlenen ‘Öğrencilerle Söyleşi Paneli'nde Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak birer konuşma yaparak, öğrencilerin kariyer konusundaki sorularını yanıtladı.

GÜNCEL - 05-03-2024 21:10

Bingöl Üniversitesi'nde 'Öğrenciler ile Söyleşi' paneli

Bingöl Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ‘Öğrencilerle Söyleşi Paneli’ gerçekleştirildi.  

Üniversite yerleşkesindeki Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde düzenlenen panele, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftci, Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Veysel Turan, akademisyenler, kurum amirleri, basın mensupları ve öğrenciler katıldı.

'Ramazan boyunca ücretsiz iftar yemeği verilecek’

Panelin moderatörlüğünü yapan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, öğrencilerle bir arada olmanın kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, "Uzun zamandır planladığımız bir buluşmaydı. Yoğun programlarımızdan dolayı bugüne kaldı. Amacımız sizleri ilimizin yöneticileriyle buluşturmak ve sorunlarınızı birinci elden iletme ve çözümlenmesi ile ilgili görüşleri almanızdır." dedi.

Programa katıldıkalrı için Vali Usta ve Başkan Arıkan'a teşekkür eden Çapak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Üniversitemiz hakikaten ciddi başarıların yanında fiziki olarak da gelişimini sürdürmeye devam ediyor. Bugün artık uluslararası bir üniversite olduğumuzu ifade etmeliyim. Çünkü 40’ı aşkın ülkeden binden fazla yabancı uyruklu öğrenci ile birlikte toplamda 19 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz. Daha başarılı çalışmalar yapmaya ve fiziki yapımızı ihtiyaçlarımıza göre inşa etmeye devam ediyoruz. Ayrıca Ramazan ayı boyunca tüm öğrencilerimize Vakıflar Bölge Müdürlüğü iş birliğinde ücretsiz iftar yemeği vereceğiz. Bu güzel haberi buradan sizlerle paylaşıyorum."

“Sizler, bizim için değerlisiniz”

Belediye Başkanı Erdal Arıkan da panele katılmaktan duyduğu memnunşyeti belirterek, gençlerin çok öenli olduğunu vurguladı.

Arıkan, "Sizler bizler için değerlisiniz. Biz sizlerin ihtiyaçları noktasında elimizden gelen çabayı sarf ediyor ve etmeye devam edeceğiz. Üniversitemiz ile her konuda iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu vesileyle davetleri için Rektör hocamıza ve katılımları için sayın valimize ve sizlere teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum." diye konuştu.

‘Sizler, bu ülkenin geleceğisiniz’

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, kariyer planlamasının aslında insanın kendini planlaması olduğunu söyledi.

Gençlerin ülkenin geleceği olduğunu aktaran Vali Usta, şu ifadelerini kullandı.

"Kariyer planlaması kapsamında düzenlenen bu panele katılmaktan ve siz sevgili gençler ile bir arda bulunmaktan onur duydum. Sizler hedeflerinize ulaşmak için çaba harcadığınız sürece o hedefe ulaşmanız mümkün olacaktır. Düşünce, vazgeçmek yerine tekrar ayağa kalkmalıyız. Mutlaka mesleğinizin yanında sizin vakitlerinizi değerlendirebileceğiniz bir farklı uğraşınızın olması da size ayrı bir güç katacaktır. Sizler bu ülkenin geleceğiniz. Bugün bizim olduğumuz yerde bir gün sizler olacaksınız. Davetleri için Rektör hocamıza ve katılımlarından dolayı belediye başkanımıza ve sizlere teşekkür ediyorum."

Panel, soru-cevap faslı ile sona erdi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Oyunlarla okul bahçesini süslediler

Oyunlarla okul bahçesini süslediler

01-05-2024 - GÜNCEL

Bingöl Valisi Usta'dan 1 Mayıs Depremi yıldönümü mesajı

Bingöl Valisi Usta'dan 1 Mayıs Depremi yıldönümü mesajı

30-04-2024 - GÜNCEL