Bingöl Üniversitesi ile Roma Üniversitesi arasında iş birliği

Bingöl Üniversitesi ile Avrupa’nın en büyük üniversitesi olan Roma La Sapienza Üniversitesi arasında iş birliği protokolü yapıldı. İmzalanan protokol ile iki üniversite arasında Erasmus öğrenci ve personel değişimi, staj hareketliliği ile proje çalışmaları konularında iş birliği yapılacak.

GÜNCEL - 20-04-2024 19:59

Bingöl Üniversitesi ile Roma Üniversitesi arasında iş birliği

Bingöl Üniversitesi ile Roma La Sapienza Üniversitesi arasında iş birliği antlaşması yapıldı.

Kurulduğu günden berile ilerlemesini sürdüren Bingöl Üniversitesi, uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmalarına devam ediyor.

Uluslararası arenada iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında Avrupa’nın en büyük ve İtalya’nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen Roma La Sapienza Üniversitesi ile Bingöl Üniversitesi arasında bazı alanlarda iş birliği anlaşması yapıldı.
Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, beraberinde rektör yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan ve Bingöl Üniversitesi Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Kayıntu ile uluslararası iş birliklerini genişletme çalışmaları kapsamında İtalya'nın en prestijli üniversitesi olarak kabul edilen, dünya üniversiteleri sıralamasında 134. sırada (QS 2024) bulunan ve 200 bine yakın öğrencisi ile Avrupa'nın en büyük üniversitesi olan Roma La Sapienza Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Bingöl Üniversitesi ile Roma La Sapienza Üniversitesi arasında Erasmus öğrenci ve
personel değişimi, staj hareketliliği ile proje çalışmaları konularında iş birliğinin genişletilmesi
konusunda görüşmeler yapıldı. Yapılan görüşmeler sonucunda iki üniversite arasında iş birliği
anlaşması yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Çapak, yapılan ançlaşmayla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Dünyanın en prestijli üniversitelerinden olan, pek çok Nobel Ödüllü akademisyeni yetiştiren, nitelikli eğitimi, fiziksel alt yapısı ve uygulama alanları ile Avrupa'nın en önemli araştırma merkezlerinden biri niteliğinde olan Roma La Sapienza Üniversitesi ile yapılan işbirliği çalışmaları hem personelimize hem de Erasmus öğrenci hareketliliği kapsamında yurt dışına gidecek öğrencilerimize önemli katkılar sağlayacak”.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Oyunlarla okul bahçesini süslediler

Oyunlarla okul bahçesini süslediler

01-05-2024 - GÜNCEL

Bingöl Valisi Usta'dan 1 Mayıs Depremi yıldönümü mesajı

Bingöl Valisi Usta'dan 1 Mayıs Depremi yıldönümü mesajı

30-04-2024 - GÜNCEL