Atletizmde Bingöl Rüzgarı: Bingöl Atletizm Kız Takımı Türkiye ikincisi oldu

Bingöl'lü sporcular Atletizm yarışmasında ilk 10 dercede 6 başarı elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

SPOR - 27-05-2021 13:22

Atletizmde Bingöl Rüzgarı: Bingöl Atletizm Kız Takımı Türkiye ikincisi oldu

Türkiye Atletizm Federasyonunun 2021 faaliyet programında  yer alan Atletizmi Geliştirme  Projesi Final Yarışması Gaziantep'te yapıldı.


Atletizm Geliştirme Projesi Final yarışmalarına 6 kategoride 492 sporcu katıldı. Yarışmaların bütün etaplarını başarıyla tamamlayıp finale katılmaya hak kazan Bingöl'lü sporcular final yarışmasına adını altın harflerle yazdırdı.


2008-2009 Doğumlu Kızlar Kategorisinde yarışan Tülin Barut,Türkiye 2.lik kürsüsünde yerini alırken Merve Gezici 3. ve Büşra Tekbaş'da 9. sırada yarışmayı tamamladı. 

Erkekler takımında ise; 2008-2009 doğumlu erkekler kategorisinde Cihad Kaya,Türkiye 8. olurken Musa Ayaz Çakar'da Türkiye 9. oldu.


2004-2005 erkekler kategorisinde yarışan Sedat açan Türkiye 6. olarak Milli Takım Kampına katılmaya hak kazandı. İlk 10 derecede büyük bir başarı elde eden 6 sporcu Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından açılacak Milli Takım Kampına katılmaya hak kazandı.

Milli Takım Kampına 2 antrenör ile katılacak olan 6 sporcu Bingöl İl Müdürlüğü'ne bağlı sporcu Eğitim Merkezi'ne sınavsız yerleştirme hakkı elde etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, "Böylesi önemli bir başarıyı ilimize kazandırdıkları için sporcularımızı, antrenör ve temsilcilerimizi tebrik ediyorum.

2020 Tokyo Olimpiyatlarına katılacak Maraton kafilesinin belli olması ve bu büyük organizasyonda ilimizi ve ülkemizi temsil edecek Milli Sporcumuz Yavuz AĞRALI ile gururlandık.

Atletizm branşında gelen bu başarıların devam etmesini ve diğer branşlarımızda da böylesi önemli organizasyonlara daha fazla sporcu hazırlamak ve göndermek, hedeflerimiz arasında yer almaktadır.’’ sözleriyle başarılardan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bingöl Okullar Arası Kros İl Birinciliği yarışmaları gerçekleştirildi

Bingöl Okullar Arası Kros İl Birinciliği yarışmaları gerçekleştirildi

09-10-2023 - SPOR

Bingölspor Kulübü yeni yönetimi açıklandı

Bingölspor Kulübü yeni yönetimi açıklandı

19-07-2023 - SPOR