EKONOMİ
Giriş Tarihi : 25-03-2021 15:02   Güncelleme : 25-03-2021 16:17

Yedisu Kuru Fasulyesine coğrafi işaret tescili

Yedisu Kuru Fasulyesine coğrafi işaret tescili

BNH - Bingöl'ün Yedisu ilçesinde ekimi yapılan ve lezzeti ülke çapına yayılan Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi cağrafi işaret belgesiyle tescillendi.

Yedisu Kaymakamlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce ilçede üretimi yapılan Yedisu Horoz Kuru Fasulyesinin coğrafi olarak işaretlenmesi için Türk Patent Enstitüsüne yapılan başvuru kabul edildi.

Çobantaşı Soğukçeşme Kavurması ve Sivan Dut Pekmezi'nin adından Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi, Bingöl'ün tescil belgesine sahip üçüncü ürünü oldu.

Yedisu Horoz Kuru Fasulyesinin tescil edilmesi dolayısıyla Yedisu Kaymakamı Oğuzhan Ocak ve İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, Vali Kadir Ekinci'yi makamında ziyaret ederek, fasülye numunesini ve tescil belgesini takdim etti.

Vali Kadir Ekinci, Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi’nin tescillenmesi ile beraber Bingöl'ün coğrafi işaretli ürün sayısını 3’e çıktığını belirttti.

Bingöl'ün coğrafi işaret alma potansiyeli olan çok sayıda ürünü bulunduğuna dikkat çeken Ekinci, şunları kaydetti:

"Çobantaşı Kavurması ve Sivan Dut Pekmezi’nden sonra Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi de Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen 3. ürün oldu. İnşallah bundan sonraki zamanlarda bir yandan coğrafi işaret alacak yeni ürünlerimiz ile ilgili çalışmalarımız devam edecek diğer yandan da tescillenen ürünlerimiz için yurt içinde ve yurt dışında Pazar payı arttırılması için yoğun bir çaba içerisinde olacağız. İlimizin coğrafi işaretli ürün sayısının artması ilimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak, tarımsal ürünlerimizin katma değerini yükselterek üreticimizin refah seviyesini artıracaktır inşallah. escil sürecinde çalışmaları ve emekleri bulunan herkese teşekkür ediyor; ‘Coğrafi İşaret Tescil Belgesi'nin ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

AdminAdmin