EKONOMİ
Giriş Tarihi : 05-12-2023 22:06

Kariyer Fuarı’na 4 ilden 29 firma katıldı

Bingöl Üniversitesi Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile Fırat Kalkınma Ajansı iş birliği ile düzenlenen 3. Kariyer Fuarı'na 4 ilden 29 firma katıldı. Fuara öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

Kariyer Fuarı’na 4 ilden 29 firma katıldı

Bingöl Üniversitesi Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) iş birliği ile 3. Kariyer Fuarı düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi Enstitüler Binası Fuaye Salonunda gerçekleştirilen fuara, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Genel Müdür Yardımcısı Tolga Balcı, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, il kurum amirleri, akademisyenler, firma temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kariyer Fuarı’na 4 ilden 29 firma katıldı

‘TRB1 Bölgesindeki Dezavantajlı Kişilerin İş Gücü Piyasasına Sürdürülebilir Entegrasyonu’ projesi kapsamında düzenlenen Kariyer Fuarına İstanbul, Malatya, Elazığ ve Bingöl'den aralarında SÜTAŞ’ın da bulunduğu 29 firma katıldı.

‘Gençlerin iş gücü piyasasına daha etkin katılımları yönünde önemli birer adım olacaktır’

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, proje kapsamında gençlerin beceri düzeylerinin gelişmesi ve istihdam olanaklarının artmasına destek çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

Prof. Çapak, "Bu da bölgedeki gençlerimizin ve kadınlarımızın iş gücü piyasasına daha etkin katılımları yönünde önemli birer adım olacaktır." dedi.

Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından bölgedeki kadın ve genç istihdamının desteklenmesi amacıyla yürütülen TRB1 bölgesindeki dezavantajlı kişilerin iş gücü piyasasına sürdürülebilir entegrasyonu operasyonu kapsamında düzenlenen fuara, öğrencilerin ve girişimcilerin ilgisi yoğun oldu.

 

AdminAdmin