BNH - Bingöl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla program düzenledi.

Bingöl Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürlüğünde düzenlen programa Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat ve İl Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney katıldı.

İl Müdürü Polat, programda yaptığı konuşmada, down sendromunun bir hastalık olmadığını, sadece bir farklılık olduğunu belirtti.

Toplum olarak down sendromlu bireylerin de diğer insanlar gibi eşit haklara sahip olduğunun bilinmesi gerektiğine işaret eden Polat, "Down sendromlu bireylerin normal bireylere göre öğrenme güçlüğü yaşadığını bilerek onlara hoşgörülü davranılmalıdır. Onların kendilerine özgü ilgi ve yeteneklerinin olduğunu ve istenildiğinde bu yeteneklerini geliştirebilecekleri bilinmelidir. Down sendromlu bireyler karşılıksız seven yalan söylemeyen ve sevilmeyi hak eden vatandaşlarımızdır. Tüm down sendromlu  vatandaşlarımızın hayata sımsıkı sarılması, hiçbir önyargı ve ayrımcılığa tabi tutulmadan yaşam sürmesi toplum olarak hepimizin sorumluluğudur. Down Sendromlu bireyler ve değerli ailelerine sağlıklı huzurlu ve mutlu bir hayat diliyorum." diye konuştu.

Vali Yardımcısı Kaya, Polat ve Güney, programın ardından okulda eğitim gören down sendromlu ve diğer özel çocukları ziyaret ederek, onlarla yakından ilgilendi.