MAGAZİN
Giriş Tarihi : 16-07-2021 18:09   Güncelleme : 16-07-2021 18:59

Kurbanlıklar pazara indi! Bingöl'de 1 kurban alana 2 kasa çilek bedava

Kurban Bayramı yaklaşırken, vatandaşlarda kurbanlık temin etme telaşı başladı. Besiciler ise 1 yıldır özenle bakıp büyüttükleri kurbanlıkları satmanın yolarını arıyor. Bingöl'de bir üretici, kendisinden kurbanlık alana 2 kasa çilek hediye edeceğini duyurdu

Kurbanlıklar pazara indi! Bingöl'de 1 kurban alana 2 kasa çilek bedava

Bütün İslam aleminde olduğu gibi Bingöl'de de Kurban Bayramı hazırlıkları sürüyor. Bir çok bölgede kurbanlıklar satış için pazarlarda görücüye çıkarıldı.

Vatandaşlar kurban ibadetini yerine getirmek için kurbanlık arayışını sürdürürken, besiciler de bir yıl emek vererek özenle yetiştirdikleri kurbanlıkları satmanın yollarını arıyor.

Bazı bölgelerde kimi besici kurbanlıklarını taksitle satmaya çalışırken Bingöl'deki bir besici ise sosyal medya hesabından Zazaca yaptığı paylaşımda, kendisinden kurbanlık alanlara 2 kasa çilek hediye edeceğini duyurdu. "Zaza Beritan" kullanıcı adıyla paylaşım yapan besici, vatandaşlardan acele etmelerini, çünkü sadece elinde 6 kurbanın kaldığını duyurdu.

Besicinin Zazaca paylaşımı şöyle:

"Saim von, komıg mıra dewar Qav bûrak biger u ez dı kase çilegon belaş dona cı.
De lez bıkerên şes hav mend."

Türkçesi:

"Saim diyor ki, kim benden kurban için hayvan alırsa, ona 2 kasa çileği bedava vereceğim. Haydi acele edin 6 tane kaldı."

AdminAdmin