TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 11-07-2023 22:41   Güncelleme : 11-07-2023 22:54

iPhone’dan Android’e geçmek için 5 sebep!

iPhone’dan Android’e geçmek için 5 sebep!

ugüne kadar birçok kişi size Android‘den iPhone’a geçmek için sebepler sunmuş olabilir. Ancak bu kez bir iPhone satın almak yerine neden Android almalısınız bunun cevabını vermeye çalışacağız. İşte sizler için hazırladığımız iPhone’dan Android’e geçmek için 5 sebep adlı haberimiz ve detayları…

iPhone’dan Android’e geçmek için 5 sebep!
1- Aynı özellik daha uygun fiyata!
Bu başlığın hemen altına bir parantez açmamız gerekiyor. Bu parantezse şöyle: Aynı özellik olarak kastettiğimiz şey iPhone ve diğer Apple cihazları arasında kurulan ekosistem ve bu ekosistemin getirdiği özellikler değil. Sadece temel bazdaki özellikler. Mesela birçok kullanıcı iPhone’ları onlarda bulunan kamera özellikleri için tercih ediyor. Ancak Android cephesinde daha uygun fiyata, aynı veya daha üst kalite de kameraya sahip cihazlar bulmak mümkün.

2- Tasarımda farklılıklar!
Bu her iPhone kullanıcısı için geçerli olmasa da bazı kullanıcılar iPhone tasarımlarını beğenmemelerine rağmen Apple cihazlarını kullanıyorlar. Ancak Android cephesinde durumlar çok farklı. Samsung’tan örnek vermek gerekirse markanın neredeyse her telefonunda farklı tasarım dilleri görmek mümkün. Kısacası daha çok hoşunuza gidecek, daha cesur ve daha farklı tasarımları Android cephesinde bulmanız mümkün.

3- APK yükleyebilmek!
Özellikle eski Android kullanıcılarının iPhone kullanmaya başladığı zaman aradığı bir özellikten bahsediyoruz. APK birçok Android kullanıcısının tercih ettiği bir başka uygulama yükleme yöntemi. Bu sayede Google Play Store içerisinde bulunmayan uygulamaları bile cihazınıza yüklemeniz mümkün. Ayrıca bir uygulama geliştiricisiyseniz testlerinizi yaparken APK yükleyebilmek işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

4- Root ve farklı ROM’lar yükleyebilmeniz!
Bir Apple kullanıcısının yapamayacağı ancak Android kullanıcısının yapabileceği bir diğer özellik ise Root ve ROM meselesidir. Özellikle Root sizi cezbedebilir çünkü Rootlanmış bir Android cihazın tüm özelliklerine istediğiniz gibi erişebilir ve o cihazla istediğinizi yapabilirsiniz. Ayrıca istediğiniz ROM’u yükleyerek cihazınızı istediğiniz performans ayarında kullanabilmektesiniz. Ancak Apple’da böyle kavramların lafı dahi geçmemekte.

5- Yeni teknolojilerin ilk olarak Android cihazlara gelmesi!
Bu konu aslında birçok yerde tartışmalara sebep oluyor. Ve belki de sizin içinde kesin bir cevabı yok. Ancak objektif olarak ilerlediğimizde bir gerçeği fark ediyoruz. Gerçekten en yeni özellikleri ilk olarak Android cihazlarda fark ediyoruz. iPhone’larsa bu özellikleri bir yada iki nesil sonra bünyelerine katıyor. Burada şu soru sorulabilir iOS‘ta mı yoksa Android’te mi bu özellikler daha sağlıklı çalışıyor? Bu soruya kullanıcıların büyük çoğunluğu iOS cevabını veriyor.

iPhone’dan Android’e geçmek için 5 sebebi sizlere sıraladık. Siz bu sebepleri ne kadar mantıklı buluyorsunuz? Özellikle iPhone kullanıcıları bu sebepler yüzünden Android cihazlara yönelmek ister mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın…

SHIFTDELETE.NET

AdminAdmin