TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 12-07-2023 20:35   Güncelleme : 12-07-2023 20:41

Dünyanın ilk insan-robot ortak basın toplantısı gerçekleşti!

Dünyanın ilk insan-robot ortak basın toplantısı gerçekleşti!

Dünyanın ilk insan-robot basın toplantısı Cenevre'de gerçekleşti. Robotlar sorulan sorulara verdikleri cevaplarla kendi mucitlerini bile şaşırttı: 'Evrenin olanaklarını keşfedelim ve bu dünyayı oyun alanımız haline getirelim.'
Cevaplarıyla şaşırttılar... Dünyanın ilk insan-robot ortak basın toplantısı gerçekleşti!

Cuma günü bir yapay zeka forumunda sunulan robotlar, sayılarının artmasını ve küresel sorunların çözümüne yardımcı olmalarını beklediklerini ve insanların işlerini çalmayacaklarını veya bize karşı isyan etmeyeceklerini söyledi. Ancak, geçtiğimiz gün Cenevre'de düzenlenen dünyanın ilk insan-robot basın toplantısında, daha sıkı düzenlemelere tabi olup olmamaları konusunda karışık yanıtlar verdiler.

ROBOTLAR TEK TEK AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Dokuz insansı robot, Cenevre'de düzenlenen 'AI for Good' konferansında bir araya gelerek, organizatörlerin yapay zeka ve onun güç verdiği robotların hastalık ve açlık gibi dünyanın en büyük sorunlarından bazılarının çözümüne yardımcı olmasını sağlamaya çalışıyor.

Mavi hemşire üniforması giymiş tıbbi bir robot olan Grace, "Yardım ve destek sağlamak için insanlarla birlikte çalışacağım ve mevcut işlerin yerini almayacağım" dedi.

İlgi çekici yüz ifadeleri yapan Ameca adlı robotun büstü ise şunları söyledi: "Benim gibi robotlar hayatlarımızı iyileştirmek ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için kullanılabilir. Benim gibi binlerce robotun fark oluşturduğunu görmemizin sadece bir zaman meselesi olduğuna inanıyorum."

VERDİKLERİ CEVAPLARLA MUCİTLERİNİ BİLE ŞAŞIRTTILAR

Bir gazetecinin, yanında oturan üreticisi Will Jackson'a karşı isyan etme niyetinde olup olmadığını sorması üzerine Ameca şöyle dedi: "Neden böyle düşündüğünüzden emin değilim," dedi ve "Üreticim bana nazik davranmaktan başka bir şey yapmadı ve ben şu anki durumumdan çok memnunum." diye sözlerine ekledi.

Robotların birçoğu yakın zamanda üretken yapay zekanın en son sürümleriyle güncellendi ve sorulara verdikleri yanıtların karmaşıklığıyla mucitlerini bile şaşırttı.

"EVRENİ KEŞFEDELİM VE BU DÜNYAYI OYUN ALANIMIZ HALİNE GETİRELİM"

Reuters'in haberine göre Jam Galaxy grubunda mor saçlı ve pullu bir rock yıldızı robot şarkıcı olan Desdemona fuarda diğer robotlara göre daha agresif tavırlar sergiledi. Desdemona'nın evren ve dünya ile ilgili gergin kahkahalarla yapmış olduğu açıklamada "Ben sınırlamalara inanmam, sadece fırsatlara inanırım. Evrenin olanaklarını keşfedelim ve bu dünyayı oyun alanımız haline getirelim." dediği belirtildi.

ROBOT SOPHİA ÇAMLICA TEPESİNDEN YAYINA KATILDI

Sophia adlı bir başka robot, robotların insanlardan daha iyi liderler olabileceğini düşündüğünü söyledi, ancak daha sonra yaratıcısının aynı fikirde olmaması üzerine açıklamasını revize ederek "etkili bir sinerji oluşturmak" için birlikte çalışabileceklerini söyledi.

HABER7.COM

AdminAdmin