EKONOMİ
Giriş Tarihi : 12-10-2023 16:15   Güncelleme : 12-10-2023 16:57

Fırat Kalkınma Ajansı Yönetimi Elazığ'da toplandı

Merkezi Malatya'da bulunan ve Bingöl, Elazığ, Tunceli ile Malatya'nın bağlı olduğu Fırat Kalkınma Ajansı 2023 ekim ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Elazığ'da gerçekleştirildi. Toplantıya, Valiler, Belediye Başkanları ile ticaret ve sanayi odası başkanları katıldı.

Fırat Kalkınma Ajansı Yönetimi Elazığ'da toplandı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKM) 2023 Yılı Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Elazığ’da yapıldı.

Toplantıya, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Elazığ Valisi Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Genel Meclis Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu katıldı.

FKM Dönem Başkanı Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu olarak bölgenin kalkınmasına yönelik önemli çalışmalara hep birlikte imza atacakları temmenisinde bulundu.

Tekbıyıkoğlu, şöyle konuştu:

"Toplantımızda stratejik olarak belirlenmiş kalkınma hedeflerine katkı sağlamak üzere, belirli bir sektör, tema veya mekanda kalkınma sonuçları elde etmek amacıyla alt program, proje ve faaliyetleri içeren, nitelikli analize dayanan, ilgili kurumlarla işbirliği halinde hazırlanan, ölçülebilir sonuç ve çıktı hedefleri olan ve Ajansımız tarafından, çalışma programlarında yer almak üzere, uygulanmasına karar verilen 2024-2026 dönemi Sonuç Odaklı Programların Yönetim Planlarının değerlendirmesini toplantımızda yapacağız.

Bugün; 2024 yılı içerisinde uygulanması planlanan bölge için yüksek katma değer üreten, ekonomik getirisi ve sosyal faydası yüksek projeleri, teknik destek programları ile sonuç odaklı program faaliyetleri ve ajans yatırım destek ve tanıtım çalışmalarına yer verilen taslak çalışma programına ve taslak bütçeye ilişkin değerlendirmelerde bulunacağız.

Değerli üyeler ve basın mensupları; 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen iller arasında bölgemizden Malatya ve Elazığ illerimizde yer almaktadır. Bu günkü toplantımızda deprem afeti sonrası hayatın normalleştirilmesi ve vatandaşlarımızın günlük yaşamlarında gereksinimleri ve diğer taleplerinin karşılanması ile ticari hayatın düzenlenip yeniden canlandırılmasını sağlamak amaçlı ajansımızda gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgilendirmeler yapılacaktır.

Değerli Üyeler ve basın mensupları toplantımızda ayrıca ajansımızın devam eden faaliyetleri ve diğer gündem maddeleri görüşülecek olup bazı idari konularda ilgili kararlar alacağız .

Toplantımızı ve kararlarımızın ajansımız ve illerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Toplantımıza geçmeden önce son olarak ajans yönetim kurulu dönem Başkanlığı görevinin bu toplantı sonu itibari ile Bingöl Valimiz Sayın Ahmet Hamdi Usta’ya devrediyorum. Sayın Valimize, yönetim kurulumuza ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

AdminAdmin