EKONOMİ
Giriş Tarihi : 15-02-2022 16:32   Güncelleme : 15-02-2022 18:46

Bingöl'ün ihracatını artırmak için bir araya geldiler

Kanada ve Türkiye'de inşaat sektöründe faaliyet gösteren Van Horne Construction Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Fesih Zeki Mert, Bingöl'den Kanada'ya mutfak ve banyo dolabı ihraç etmek için mobilya sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.

Bingöl'ün ihracatını artırmak için bir araya geldiler

Van Horne Construction Limited Şirketi Başkanı iş insanı Fesih Zeki Mert, "Bingöl'ün Mobilya İhracatını Artırmaya Yönelik Değerlendirme Toplantısı"nda, kentte mobilya imalatı sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileriyle bir araya geldi.

Binkap Otel'de gerçekleştirilen ve Bingöl'ün mobilya ihracat potansiyelini artırmaya yönelik yol haritası belirlenmesi için düzenlenen toplantıda, bu konuda karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Bingöl'de bulunan mobilya sektörünün mevcut durumu ve gelecekte nasıl olması gerektiği konusunun değerlendirildiği toplatıda, Van Horne Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Fesih Zeki Mert de tecrübelerini aktardı.

Amaçlarının Bingöl ilinde faaliyet gösteren mobilya sektörü firmalarının büyüme ve gelişme potansiyeline yönelik
kapsamlı ve çok boyutlu bir strateji ortaya koymak olduğunu anlatan Mert, Bingöl'de üretilen mobilya çeşitlerinin yurt dışına ihraç edilmesine yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi.

Fesih Zeki Mert, konuşmasının devamın Bingöllü olduğunu hatırlatarak, Bingöl'e vefa borcunu ödemek için birşeyler yapmak için harekete geçtiğini, bunun için Bingöl'de konut sektöründe yatırım kararı aldıklarını kaydetti.

Bingöl için hayalleri olduğunu anlatan Mert, şöyle konuştu:

"Kanada'da ödül almış bir projenin aynısını Bingöl'de hayata geçirdik. Bingöl'de iş yapmaya devam edeceğim. Bu projesi Bingöl'e kazandırmamın sebebi Bingöl'ün herşeye layık olasıdır. Türkiye'de veya Bingöl'de para kazanıp dışarıya yatırım yapanlardan farklı olarak dışarıda kazandığım parayı Bingöl'e getirmek istedim. Bugüne kadar bilgi birikimi konusunda ne varsa Bingöl'e de getireyim istedim. Bu da beni farklı bir şekilde mutlu ediyor. Bu yüzden mobilya alanında sizinle de çalışmak istiyorum. Arkadaşlarımız tarafından batıda mutfak ve banyo dolapları konusunda araştırma yapmış ve maliyetlerini hesaplanmıştır. Buna rağmen ben hayır dedim. Bu işi Bingöl'de yapmak istiyorum dedim. Amacım bu paranın Bingöl'e gelmesidir. Çünkü bende bu toprakların çocuğuyum. Hiçbir zaman bağımı koparmadım. Biz bu işi sizinle beraber yapmak istiyoruz. Hep beraber çalışarak, birbirimizi ezmeden, ötekileştirmeden beraber kazanmadan yanayız. Kaliteden ödün vermeden hem biz kazanacağız hem de ülkemiz ve memleketimiz kazanacak."

Bingöl'den Kanada'ya mobilya ihracatı için elinden geleni yapacağını aktaran Fesih Zeki Mert, ileride kurulucak işbirliğinin hayırlı olması temmenisinde bulundu.

 

AdminAdmin