Giresun'un Keşap ilçesine atanan Kaymakam Yunus Emre Altıner'in yerine Bingöllü Kaymakam Metin Eyyüpkoca, görevlendirildi.

İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 7 Şubat 2022 tarihli görevlendirmesiyle Kayseri'in Yahyalı Kaymakamlığına atanan ve 11 Şubat 2022 tarihinde ilçedeki görevine başlayan Eyyüpkoca, bir yandan hayırlı olsun ziyaretlerini kabul ederken bir yandanda kurumları ziyaret ederek, ilçeyi tanımaya başladı.

Giresun'un Keşap ilçesine çıkmasının ardından İçişleri Bakanlığınca ilçeye atanan Eyyüpkoca görevine başladı

Kaymakam Metin Eyyüpkoca'nın öz geçmişi:

1986 yılında Bingöl’de doğmuştur. İlköğretim tahsilini Bingöl’ de, ortaöğretimini ise Erzurum’ da tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin İktisat Bölümünden mezun olmuştur.

Meslek hayatına 2009 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında Ekonomist olarak başlayan Eyyüpkoca, 2021 yılına kadar Bakanlğın  Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Strateji Geliştirme Başkanlığı ve Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü gibi farklı birimlerinde görev  almıştır.

İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazandıktan sonra Isparta Valiliği Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başlayan Eyyüpkoca, Isparta Valiliğinde vilayet stajını, Mülkiye Müfettişleri nezaretinde Kilis İli Elbeyli ilçesinde 1. Teftiş, Antalya İli Kepez İlçesinde 2. teftiş stajını tamamladıktan sonra Burdur ili Bucak ilçesinde 1. Refiklik, Afyonkarahisar ilinin Bolvadin ilçesinde ise 2. Refiklik stajını tamamladı.

İçişleri Bakanlığının 07.02.2022 tarihli yazısı ile Yahyalı'ya görevlendirilen Eyyüpkoca, evli ve iki çocuk babasıdır.