EKONOMİ
Giriş Tarihi : 16-04-2021 13:47   Güncelleme : 16-04-2021 13:47

Bingöl'den DAP'a sunulan 8 proje onaylandı

Bingöl'den DAP'a sunulan 8 proje onaylandı

Bingöl'den DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2021 Yılı Yatırım Programı kapsamında sunulan 8 proje kabul edildi. Kabul edilen projelerden ikisi Bingöl Üniversitesine ait.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı 2021 Yılı Yatırım Programı kapsamında Bingöl İlinden toplam 8 adet proje desteklenmeye uygun bulundu.

Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Programı kapsamında Bingöl Üniversitesi tarafından sunulan  "Kalsiyum Klorür İlaveli Taze Peynir Yapımı Projesi"  ile "Bal Dolum Paketleme ve Temel Petek Üretim Tesisi Projesi"  DAP Bölge İdaresi’nce kabul edildi.

"Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı” kapsamında pilot üniversite olan Bingl Üniversitesi Pilot Üniversite Koordinasyon Birimi (PİKOM) tarafından sunulan "Bal Dolum Paketleme ve Temel Petek Üretim Tesisi Projesi" ile üniversitede bilimsel çalışmalardan elde edilen ürünlerin dolumu, paketlenmesi, kovanlarda kullanılacak temel peteklerin üretimi hedefleniyor.

Proje ile ayrıca arıcılık programı, arı ve arı ürünleri lisans ve lisansüstü öğrencileri ile Bingöl'de faaliyet yürüten veya mesleğe yeni başlayacak arıcılar için model uygulama ve eğitim alanları oluşturulması hedefleniyor.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Bayram Yurt tarafından sunulan ve kabul gören “Kalsiyum Klorür İlaveli Taze Peynir Yapımı Projesi” ile taze peynirde oluşabilecek ‘brucella’ hastalığının önüne geçilmesi, güvenli ve kaliteli beyaz peynir yapımının uygulamalı eğitimi, ısıtılmış sütten peynir yapımında randıman düşmesinin önüne geçilmesi, kaliteli ve güvenli beyaz peynir tüketiminin sağlanması gibi durumlar hedefleniyor. 

AdminAdmin