EKONOMİ
Giriş Tarihi : 20-08-2021 12:33   Güncelleme : 20-08-2021 12:52

Bingöl'de hayvanlara vip sağlık hizmeti

Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi hizmete açıldı. Hastanede, hayvanlara ilk müdahalenin yanı sıra her türlü tahlil ile doppler, ultrason, endoskopi, röntgen hizmeti ve yoğun bakım ünitesi bulunuyor. Hastane ayrıca yaban hayatı sakinlerine de hizmet verecek...

Bingöl'de hayvanlara vip sağlık hizmeti

Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden ruhsat alarak üst düzey imkanlarla hayvanlara sağlık hizmeti vermeye başladı.

Sancak yolunda 5 bin 500 metrekarelik alana kurulan Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde acil servis hizmetinin yanı sıra inek, koyun, keçi gibi çiftlik hayvanları ile kedi, köpek ve kafes hayvanlarına teşhis konulup tedavileri yapılıyor.

İç hastalıkları, doğum, cerrahi ve suni tohumlama gibi 4 bölümün yer aldığı hastanede, hasta hayvanların tanısı için gelişmiş laboratuvarlarda biyokimyasal, hematolojik, patolojik analizler de gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca hayvanlara ilk müdahale yapılılıyor. Tahlillerle birlikte doppler, ultrason, endoskopi, röntgen ve yoğun bakım ünitesindeki cihazlardan yararlanarak hayvanların hastalık durumu tespit ediliyor.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, hastenin hizmete başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, hayvan hastanesinin sadece kente değil bölgedeki hayvan yetiştircicilerine hzimet vereceğini söyledi.

Hastanenin fiziki olarak da çok güzel bir mekan olduğunu aktaran Prof. Çapak, "Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için ayrılan yerler var. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz için de ayrıca bir ofis var. Dolayısıyla hayvanların tedavisi için çok ideal bir ortam oluştu. Bingöl'de SÜTAŞ Entegre Tesisinin kurulmasıyla hayvan hastanemizin bu eksende besicilere ve hayvan severlere hizmet edeceğini düşünüyoruz. Sadece evcil hayvanlar değil doğadan gelen hayvanlara da yönelik tedaviler var. Veteriner fakültemiz bu süreci çok iyi götürüyor. Biz ekip ve şehir olarak hayvan hastanesinin en donanımlı şekilde bölgeye hizmet etmesi için çaba sarf ediyoruz." diye konuştu.

Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Hakan Keçeci de hastane içerisinde modern derslikler, patoloji salonu, laboratuvar gibi bir hastanenin ihtiyacı olan her şeyin mevcut olduğunu ifade etti.

Bingöl'de halkın çoğunluğunun geçmimi hayvancılıkla sağladığını ifade eden Keçeci, "Çiftlik hayvanları, kedi, köpek, muhabbet kuşu ve diğer kanatlıların da muayenesini yapacağız." dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır ise 2020 yılı verilerine göre kentte yaklaşık 144 bin büyükbaş, 725 bin de küçükbaş hayvanın bulunduğunu söyledi.

 Bahadır konuşmasında şunları kaydetti:

"İlimizin orman varlığı 260 bin hektardır. Buna bağlı olarak yaban hayatı da oldukça zengindir. Hayvan hastanesi,  özellikle hayvan hastalıklarına neden olan virolojik, bakteriyolojik ve hayvanlardan insanlara bulaşabilen hastalıkların teşhisi, tedavisi ve koruma tedbirlerin alınması adına önem arz edecektir. İlimizde açılan SÜTAŞ Entegre Tesisi ile bölgemiz büyükbaş hayvan yetiştiriciliği açısından özellikle cazibe merkezi haline gelecektir. Bu anlamda modern veya küçük işletmelerde hastalanan veya kazara yaralanan hayvanlarımızın cerrahi operasyonlarını yapılacak. Bingöl'ümüz ve bölgemiz açısından büyük bir şans."

AdminAdmin