EKONOMİ
Giriş Tarihi : 07-06-2021 13:08   Güncelleme : 07-06-2021 13:08

Bingöl'de 50 çeşit arpa denemesi yapıldı

Bingöl toprağına en uygun hububat çeşidini belirlemek amacıyla Bingöl Üniversitesi bünyesinde deneme ekimi yapılan ürünler, düzenlenen tarla günü ile çiftçilere gösterildi

Bingöl'de 50 çeşit arpa denemesi yapıldı

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından  tarla günü etkinliği düzenlendi.

Organize Sanayi Bölgesi yanındaki Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, deneme ekimi 50 çeşit arpa üreticilerle paylaşıldı.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, etkinlikte yaptığı konuşmada, son zamanlarda dünyanın gündemini meşgul eden konular arasında kuraklığın birinci sırada yer aldığını söyledi.

Prof. Çapak, "Böylesi bir zamanda Üniversitemizin çalışmalarının çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bu bağlamda emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kağan Kökten de bilinçli tarımın yaygınlaştırılmasının çok önemli olduğuna değinerek, "Bölgemiz tarım ve hayvancılık bölgesidir. İlimizin verimli topraklarında çiftçilerimizin birim alandan daha fazla verim almasını sağlamak bizim önceliklerimizden birisidir." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Kağan Kökten, son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle tarımda çeşit seçiminin önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Kuraklıktan çok fazla etkilenmemek için erkenci çeşitlere yönelmekte fayda olacaktır. Bu amaçla yaklaşık 100 m² büyüklüğündeki parsellerde ekimleri yapılan 50 farklı arpa çeşidinin, üretim süreci boyunca gelişimleri takip edilerek, gerek hastalık ve zararları toleransı gerekse verim potansiyelleri değerlendirilerek, üreticimiz için gerekli tavsiyelerde bulunulacaktır."

AdminAdmin