EKONOMİ
Giriş Tarihi : 24-08-2021 22:21   Güncelleme : 24-08-2021 22:21

Bingöl Üniversitesi ile Uğur Gıda arasında danışmanlık sözleşmesi

Bingöl Üniversitesi ile özel sektör iş birliği sürüyor. Bingöl Üniversitesi Bilgi İnovasyon ve Teknoloji Transfer Sanayi Ticaret Anonim Şirketi (BÜBİN TTO) ile Uğur Gıda İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi arasında danışmanlık sözleşmesi imzalandı

Bingöl Üniversitesi ile Uğur Gıda arasında danışmanlık sözleşmesi

Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamında pilot üniversite olarak çalışmalarına devam eden Bingöl Üniversitesi, faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.

Bingöl'de üretilen balın analizi, paketlenmesi, etiketlenmesi ve tanıtılması gibi konularda Bingöl Üniversitesi Bilgi İnovasyon ve Teknoloji Transfer Sanayi Ticaret Anonim Şirketi (BÜBİN TTO) ile Uğur Gıda İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi arasında danışmanlık sözleşmesi imzalandı.

Yapılan sözleşme ile analizi yapılacak bal, Türk Gıda Kodeksine göre bilimsel temellere dayalı olacak. Başta bal olmak üzere analizi yapılacak arı ürünlerinin paketlenmesi, etiketlenmesi, markalaşması ve pazarlanması gibi konularda ilgili taraflarca yapılacak iş ve işlemlerin belirlenmesi amacıyla yapılan sözleşmeyi, Üniversite adına TTO Yönetim Kurulu Başkanı olarak Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak ve firma adına kuruluş yetkilisi Ahmet Savaş imzaladı.

Bal analizleri, Türk Gıda Kodeksine göre yapılacak

Bingöl balının hem yurtiçi hem de yurtdışında tanıtımını ve pazarda yer edinmesini ve aynı zamanda istihdama da katkı sağlamayı hedefleyen Uğur Gıda İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi,  yapılan sözleşme ile üniversitenin desteğini alarak balın Gıda kodeksine göre analizlerinin yapılması ve bal ile birlikte diğer arı ürünlerinin etken maddelerinin miktarlarının tespiti ile tüketicilere kaliteli bir hizmet sağlamış olacak.

Yapılan sözleşme gereğince, tarafların analizlerin yanı sıra ortak eğitim faaliyetlerine yönelik kurs gibi eğitim programlarının yürütülmesi de kararlaştırıldı.

Bununla birlikte ilerleyen süreçte Uğur Gıda İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’nin,  AR-GE kapasitesinin oluşturulması için BÜBİN TTO ile işbirliğinin devam edileceği belirtildi.

AdminAdmin