Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, 174 kilogram esrar ile 700 kök Hint keneviri bitkisi ele geçirildi.
Valilikten yapılan açıklamada, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yürütülen istihbari ve teknik çalışmalar neticesinde Genç ilçesi kırsalında şüpheli şahıslar tarafından yüklü miktarda yasadışı kenevir ekimi yapıldığı ve kenevir tarlalarından esrar elde edilerek piyasaya sürüleceği bilgisine ulaştığı bildirildi.
Elde edilen bilgiler doğrultusunda 24 Ağustos 2021'de Genç ilçesi kırsalında operasyon düzenlendiği ifade edilen açıklamada, "Operasyonda 7 farklı noktada bulunan tarla içerisinde yapılan aramada kurutulmaya bırakılmış toplam 174 kilogram kubar esrar maddesi ve 700 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir.
Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteğiyle ilimiz genelinde uyuşturucu veya uyarıcı madde ile mücadeleye aralıksız olarak devam etmektedir." denildi.