EKONOMİ
Giriş Tarihi : 06-09-2021 14:11   Güncelleme : 06-09-2021 16:31

Bingöl Gazozu yeni lezzetiyle raflarda

Türkiye'de 7’den 77'ye insanların severek içtiği gazoz üretimine, Bingöl Gazozu da katıldı. Bingöllü genç girişimci Cem Tahıl, "Doğan Güneşi Yüzen Adası Enfes Bingöl Gazozu" sloganıyla sektöre giriş yaptı. Bingöl Gazozu Türkiye ve Avrupa pazarında...

Bingöl Gazozu yeni lezzetiyle raflarda

Gazoz denilince özellikle 40-50 yıl önce yaşayanlar için birçok anı barındırıyor. O zamanlar çay bahçelerinde pipetle köpürtüp, leblebi eşliğinde içilirdi. Üstelik gazozun ülkemizde ‘gazlı içecek’ olmanın ötesinde bir anlamı vardı. 1890’lı yıllarda üretilmeye başlanan gazoz, birkaç neslin adeta milli içeceği haline geldi. Orta yaşlarda olup da çocukluğunda gazoz içmeyen, gazozuna maç yapmayan, gazoz kapağı oyunu oynamayan yoktur!

Gazoz Türkiye’ye 1890’larda, maden suyuyla girmiş. Osmanlı’da ilk gazoz üretimi 1908’de yapılmış sırasıyla günümüze kadar birçok marka kurulmuş. Çeşitli isimlerle markalaştırılan, kimileri uzun zaman yerel kalmış ve bazıları yok olmuş gazoz markalarına her gün bir yenisi ekleniyor.

İşte gazosun mücizevi etkisini keşfeden Bingöllü genç girişimci Cem Tahıl, "Doğan Güneşi Yüzen Adası Enfes Bingöl Gazosu" sloganıyla sektöre giriş yaptı.

Bingöl Gazozu markasıyla üretilen gazoz, şeffaf cam şişe ambalajıyla raflardaki yerini aldı. Türkiye ve Avrupa'da dağıtımı yapılan Bingöl Gazozu, tüketicilerden de yoğun ilgi gördü.
Genç girişimci Cem Tahıl, Bingöl Gazozu markasıyla sektörde iddialı olduklarını belirterek, yeni neslin damak zevkine hitap eden ürünlerin büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Bingöl Gazozu'nu Türkiye ve Avrupa pazarında yer almasını istediklerini ifade eden Tahıl, bunun için gerekli altyapılarının olduğunu vurguladı.

Herkesin ulaşabileceği bir gazoz markası için gece gündüz çalıştık. Böylece Bingöl Gazozu ortaya çıktı. Ürün etkiketinde yer alan 11 yıldız Bingöl ili ve ilçelerindeki belediyeleri temsil ediyor." dedi.

AdminAdmin