KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 12-12-2023 15:13   Güncelleme : 12-12-2023 16:24

Yönetmen Korkutata, yazdığı "Tayyip Dede" şarkısına klip çekti

Bingöllü yazar ve yönetmen Fatma Kokrutata, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocuk sevgisini mısralara döktüğü ve şarkı haline getirdiği "Tayyip Dede" şarkısına klip çekti. Türkiye'nin değişik bölgelerinde çektiği klipte 60 çocuk rol aldı. Çocukların seslendirdiği "Tayyip Dede" şarkısı büyük beğeni topladı.

Yönetmen Korkutata, yazdığı

Yazar Yönetmen Fatma Korkuata, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocuklara olan sevgisini topladığı "Tayyip Dede" şarkısına klip çekti.

Klibin tanıtım toplantısında konuşan Korkutata, daha önce çocukların gözüyle "Tayyip Dede" adlı kitabı yayınladığını hatırlatarak, birbirinden neşeli çocukların edasıyla, heyecanıyla, hayaliyle onların duygularına tercüme olarak mısralara döktüğünü aktardı.

Şarkı fikrinin buradan hareketle yola çıktığını anlatan Korkutata, "Önce kitap yazdım sonra yazdığım şiire şarkısını yaptım. Daha sonra şarkıya Türkiye'nin değişik bölgelerinde klip çektim. Türkiye'nin yedi bölgesindeki çocuklar her birinin geleneği ve kültürü ayrı klipte cıvıl cıvıllar. Çekimleri İstanbul, Adıyaman, Bingöl, Ankara'da ve daha birçok şehrimizde yaptık. Klipte 60 civarında çocuk yer aldı. Bütün Türkiye'yi kapsayan o kadar geniş kapsamlı bir klip oldu. Bu kadar çok çocuğun sesiyle görüntülerdeki senkronu oturtmak için çok uğraştım ama değdi. Sayın Cumhurbaşkanımız için ve çocukların hayallerini gerçekleştirmek adına bu emeğe değer." ifadelerini kullandı.

Bingöllü yönetmen Korkutata, "Tayyip Dede" kitabının birkaç ödüle layık görüldüğünü ifade ederek, yeni hedefinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocuklara olan sevgisini Tayyip Dede belgeseliyle taçlandırmak olduğunu dile getirdi.

Söz ve Müziği Korkutata'ya ait rap türünde bestelenen şarkıyı çocuklar seslendiriyor. Klibin yönetmenliğini de Korkutata yaptı.

Yönetmen Korkutata, Bingöllü olması hasebiyle klibinde Bingöl'e ayrı önem vermiş. Klibin Bingöl çekimlerinde, Bingöl balına, Bingöl’ün doğal güzelliklerine, yüzen adasına, Haserek Kayak Merkezi'ne yer vererek, doğup büyüdüğü kentin tanıtımına da katkı sunuyor.

Şiirin Bingöl ile ilgili bölümünde şu mısralara yer verilmiş:

"Bingöl kalmış dört dağ içinde,

Tut elimi Yüzen Ada’lara gidelim,

Kışın Haserek’te kayak yapalım,

Dedem sen doyulmaz vatan gibisin.

 

Bereketli ovalarda çalışır arı,

Koyunlar, kuzular bekler baharı,

Gezelim senle  dedem durmak yok bize,

Burası Bingöl, balın diyarı…"

 

AdminAdmin